Οι International New York Times φεύγουν σιγά σιγά από το Παρίσι

Οι International New York Times φεύγουν σιγά σιγά από το Παρίσι

Η εφημερίδα καταργεί τις 69 από τις 113 θέσεις εργασίας στην «πόλη του φωτός» όπου εκδίδεται επί 129 χρόνια

Οι International New York Times φεύγουν σιγά σιγά από το Παρίσι
Μια από τις πιο ιστορικές εφημερίδες η International New York Times, η πρώην International Herald Tribune, οποία εκδίδεται στο Παρίσι εδώ και 129 χρόνια, καταργεί τις 69 από τις 113 θέσεις εργασίας της στο Παρίσι, διατηρώντας πλέον στη γαλλική πρωτεύουσα μόνο τους ανταποκριτές της στη Γαλλία και τη διεύθυνση διαφήμισης.

Την είδηση έκανε γνωστή μιλώντας χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πασκάλ Λεμπέγκ, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της εφημερίδας.

Η διεθνής έκδοση των Νιού Γιορκ Τάιμς δεν παράγεται πλέον στο Παρίσι εδώ και μερικές ημέρες και η σύνταξή της θα πάψει να βρίσκεται στη Γαλλία στις αρχές Οκτωβρίου, διευκρίνισε ο Λεμπέγκ. Η διεύθυνση είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της τον Απρίλιο.

Από την 11η Οκτωβρίου και κατόπιν στη Γαλλία δεν θα απομείνουν παρά μόνο το διαφημιστικό τμήμα της εφημερίδας κι οι ανταποκριτές της. Η σύνταξη και τα τμήματα της επεξεργασίας, παραγωγής και εκτύπωσης των φύλλων της, που πάντοτε έδρευαν στο Παρίσι, βρίσκονται στη διαδικασία μετεγκατάστασής τους εξ ημισείας στο Χονγκ Κονγκ και στη Νέα Υόρκη.

«Αυτό που αποτέλεσε τον πλούτο τούτης της εφημερίδας εδώ και 129 χρόνια» ήταν η παρουσία στο Παρίσι «των δημοσιογράφων που τη γράφουν, οι οποίοι τώρα θα έχουν τη βάση τους στη Νέα Υόρκη», σχολίασε ο Λεμπέγκ.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης