«Οπλίζεται» και η Λιθουανία στη Βαλτική: Πυραυλικό σύστημα για τη ρωσική απειλή

«Οπλίζεται» και η Λιθουανία στη Βαλτική: Πυραυλικό σύστημα για τη ρωσική απειλή

Ο Λιθουανός υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα την αγορά, ύψους 100 εκατ. ευρώ

«Οπλίζεται» και η Λιθουανία στη Βαλτική: Πυραυλικό σύστημα για τη ρωσική απειλή
Ολοένα και εντείνεται το πολεμικό κλίμα στην περιοχή της Βαλτικής, καθώς οι χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία ή που βρίσκονται σε ακτίνα βολής, εξοπλίζονται με αμερικανικά πυραυλικά συστήματα. Μετά τις Πολωνία και Ρουμανία, σειρά παίρνει η Λιθουανία, η οποία παραδέχθηκε επισήμως ότι συμφώνησε για την εξαγορά πυραυλικού συστήματος, ώστε να αντιμετωπίσει την πιθανή απειλή της Ρωσίας.

Την ίδια στιγμή, το
ΝΑΤΟ ενισχύει συνεχώς τις δυνάμεις του κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, δίνοντας την εντύπωση της πολεμικής προετοιμασίας, ενώ οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσιγκτον έχουν εξελιχθεί στο χειρότερο σημείο του τελευταίου διαστήματος, μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας στη Συρία και τους βομβαρδισμούς από κάθε πλευρά που ακολούθησαν.

Ήδη η Νορβηγία είναι εξοπλισμένη με το σύστημα NASAMS και εκτός της Λιθουανίας, τόσο η Εσθονία, όσο και η Λετονία έχουν μπει στο πρόγραμμα τοποθέτησης πυραυλικών συστημάτων, τα οποία -προφανώς- θα απευθύνονται στη ρωσική απειλή, όπως αναφέρεται από τους ηγέτες της Δύσης.

Ο Λιθουανός υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα την αγορά, ύψους 100 εκατ. ευρώ του πυραυλικού συστήματος, αποκαλύπτοντας πως την τελευταία εβδομάδα διεξάγονται εικονικές αερομαχίες και εμπλοκές μεταξύ ΝΑΤΟϊκών και ρωσικών σκαφών στη Βαλτική.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 1.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε κάθε μία από τις χώρες τις βαλτικής, υπολογίζοντας τη δύναμη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην περιοχή, σε τουλάχιστον 10.000 άτομα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης