ΗΠΑ: Η αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα το βίντεο της δολοφονίας του αφροαμερικανού

ΗΠΑ: Η αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα το βίντεο της δολοφονίας του αφροαμερικανού

Μεγάλες διαδηλώσεις για 5η συνεχόμενη μέρα στην αμερικανική πόλη και συνθήματα

ΗΠΑ: Η αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα το βίντεο της δολοφονίας του αφροαμερικανού
Διαδηλωτές κατέκλυσαν και σήμερα τους δρόμους του Σάρλοτ, πέμπτη ημέρα των κινητοποιήσεων σε αυτήν την πόλη στη Βόρεια Καρολίνα, για να διαμαρτυρηθούν για την δολοφονία από αστυνομικούς ενός Αφροαμερικανού αλλά και να ασκήσουν πιέσεις στις αρχές να δώσουν στη δημοσιότητα το βίντεο με το περιστατικό ζητώντας να ασκηθούν διώξεις στα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας. Μετά τις αντιδράσεις για 5η μέρα, η αστυνομία αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το επίμαχο βίντεο.

Ο θάνατος την Τρίτη από αστυνομικά πυρά του Κιθ Σκοτ, ενός 43χρονου πατέρα 7 παιδιών, ήταν το τελευταίο από μια σειρά παρόμοιων περιστατικών με πρωταγωνιστές αστυνομικούς σε ολόκληρη την χώρα τα τελευταία χρόνια, που εγείρουν ερωτήματα για την υπέρμετρη χρήση αστυνομικής βίας σε βάρος Αφροαμερικανών και άλλων μειονοτήτων.

Κλείσιμο


Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μάρσαλ Παρκ, κοντά στο κέντρο του Σάρλοτ αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία. Ζητούσαν τη δημοσιοποίηση του υλικού από το περιστατικό που κατέγραψε τόσο η κάμερα που βρίσκεται στο περιπολικό όσο και η κάμερα που είναι εφαρμοσμένη στην στολή του αστυνομικού. 

Στην αποψινή διαδήλωση, μαζί με τις εκκλήσεις περί δημοσιοποίησης του βίντεο και άρσης των έκτακτων μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ στο Σάρλοτ μετά τις ταραχές που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το πλήθος φώναζε ότι πρέπει να γίνουν σοβαρά βήματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ουσία του προβλήματος.

«Πρέπει να υπάρξουν συστημικές αλλαγές, πρέπει να γίνουν αλλαγές στην πολιτική, πρέπει να προχωρήσουν σε ουσιώδεις αλλαγές, αυτά θα κάνουν την πόλη πραγματικά ασφαλή» δήλωσε η εφημέριος Κορίν Μακ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Οι διαδηλωτές ζητούν επιπλέον την άσκηση διώξεων σε βάρος των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στην δολοφονία του Σκοτ και την αποφυλάκιση των ανθρώπων που συνελήφθησαν στα επεισόδια της εβδομάδες που πέρασε.

Μετά τις αντιδράσεις και τις πιέσεις που ασκήθηκαν, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Kerr Putney, δήλωσε ότι αποφασίστηκε να δοθεί στη δημοσιότητα το βίντεο τόσο από τις κάμερες των αστυνομικών οχημάτων, στο οποίο έχει καταγραφεί το περιστατικό με τον Κιθ Λαμόντ Σκοτ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης