Ιταλία: Ανασύρθηκε ζωντανή η μικρή Τζόρτζια, αλλά πέθανε η 8χρονη αδελφή της

Ιταλία: Ανασύρθηκε ζωντανή η μικρή Τζόρτζια, αλλά πέθανε η 8χρονη αδελφή της

Οι δύο αδελφές βρέθηκαν δίπλα-δίπλα - Ζωντανοί οι γονείς τους - «Ελπίζω η Τζόρτζια να ξεχάσει τα πάντα, να μη θυμάται τίποτα από αυτό», λέει ο διασώστης της

Ιταλία: Ανασύρθηκε ζωντανή η μικρή Τζόρτζια, αλλά πέθανε η 8χρονη αδελφή της
Έπειτα από σχεδόν 17 ώρες κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού της η 10χρονη Τζόρτζια ανασύρθηκε ζωντανή χάρη στις αγωνιώδεις προσπάθειες των διασωστών στην Πεσκάρα ντελ Τρόντο.

Όπως κατέγραψε η τηλεοπτική κάμερα, η μικρή μόλις βγήκε από τα ερείπια γαντζώθηκε στους διασώστες της, οι οποίοι φώναζαν με ενθουσιασμό «μπράβο, μπράβο».

Δεν αντέδρασαν με την ίδια χαρά, όμως, όταν ανέσυραν νεκρή την 8χρονη αδελφή της Τζόρτζια. Οι δύο αδελφές βρέθηκαν δίπλα-δίπλα, αλλά δυστυχώς παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των σωστικών συνεργείων, η μικρή δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή.

Κλείσιμο
Η Τζόρτζια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Άσκολι Πιτσένο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση και αναρρώνει, ενώ στο πλευρό της βρίσκονται και οι γονείς της που ανασύρθηκαν ζωντανοί.

Συγκλονιστική, όμως, είναι η μαρτυρία του ανθρώπου που την τράβηξε από τα συντρίμμια του σπιτιού της, τον Άντζελο Μορόνι, ο οποίος μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων και το τηλεοπτικό δελτίο του Rai1: «
Ελπίζω η Τζόρτζια να ξεχάσει τα πάντα, να μη θυμάται τίποτα από αυτό».

Ο άνδρας με «σπασμένη» φωνή μετέφερε και τα συναισθήματά του όταν πήρε στην αγκαλιά του την Τζόρτζια, λέγοντας: «Ήταν τεράστια η χαρά. Θα μου μείνει χαραγμένη».

Επισημαίνεται, πως ο Μορόνι, που είναι επικεφαλής των πυροσβεστών, μαζί με τους συναδέλφους του έσκαψαν για ώρες με γυμνά χέρια κάτω από τα ερείπια του κτιρίου.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Ντανίλο Ντιονίζι, δήλωσε συγκινημένος: «Εργαζόμασταν από το πρωί σε εκείνα τα συντρίμμια γιατί είχαμε μία ένδειξη από τη μονάδα με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Αλλά δεν είχαμε άλλα σημάδια. Δεν ακούγαμε τη φωνή της. Όταν τη βρήκαμε η χαρά ήταν τεράστια».

Ένας τρίτος διασώστης μίλησε για την αδελφή της Τζιόρτζα με θλίψη, λέγοντας: «Ήταν ξαπλωμένη δίπλα της. Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα».

Η 8χρονη, όμως, δεν είναι η μόνη που δεν άντεξε κάτω από τα συντρίμμια, καθώς πολλά είναι τα παιδιά που έχουν χάσει τη ζωή τους και εκτιμάται ότι θα εντοπιστούν ακόμα περισσότερα όσο περνούν οι ώρες.

Η πρόεδρος της ιταλικής βουλής Λάουρα Μπολντρίνι συνέκρινε την τραγωδία με σκηνή πολέμου, συγκρίνοντας την Αρκουάτα ντελ Τρόντο με «βομβαρδισμένο τοπίο».




 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης