Βενεζουέλα: Παιδιά που λιμοκτονούν ζωγραφίζουν τι έφαγαν σήμερα

Βενεζουέλα: Παιδιά που λιμοκτονούν ζωγραφίζουν τι έφαγαν σήμερα

Δείτε τις ζωγραφιές -Πολλά παιδιά για μέρες ολόκληρες γεμίζουν το στομάχι τους μόνο με νερό

Βενεζουέλα: Παιδιά που λιμοκτονούν ζωγραφίζουν τι έφαγαν σήμερα
Ενα θέμα που συγκλονίζει κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου. Είναι γνωστό ότι τους τελευταίους μήνες η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι δραματική. Οι ελλείψεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και σε τρόφιμα είναι τεράστιες. Ο κόσμος υποφέρει και συνωστίζεται σε ατέλειωτες ουρές για μια φέτα ψωμί. Τα παιδιά λιποθυμούν από την πείνα γιατί μπορεί για μέρες ολόκληρες να είναι μόνο με νερό!

Όσο οι τιμές στα σούπερμαρκετ είναι στα ύψη τόσο η απελπισία και η απόγνωση κυριεύουν τον κόσμο. Παιδιά δημοτικού σχολείου στο Καράκας αποτύπωσαν την ζοφερή πραγματικότητα σε μια κόλλα χαρτί.

Συγκεκριμένα στο σχολείο Padre José María Vélaz και μετά από πολλές λιποθυμίες παιδιών οι δασκάλες ζήτησαν από τους μαθητές να ζωγραφίσουν τι έφαγαν στα πιο πρόσφατα γεύματά τους. Οι ζωγραφιές των παιδιών είναι τόσο συγκλονιστικές και προκαλούν ρίγη συγκίνησης. Αυτά είναι μερικά από τα τα γεύματα των παιδιών.

Μόνο arepas

Κλείσιμο


Το arepas είναι μιας μορφής γλυκού ή άγλυκου cup cake που φτιάχνεται από αλεύρι, νερό, ζάχαρη ή τυρί και λάδι. Το τρώνε στην Βενεζουέλα και την Κολομβία. Ο μαθητής που έκανε τη συγκεκριμένη ζωγραφιά είπε ότι τρέφεται μόνο με arepas όταν η μητέρα του έχει τα υλικά για να τα φτιάξει. Και αυτό μόνο για το μεσημέρι. Δεν προβλέπεται άλλο γεύμα -ούτε με arepas- μέσα στην ημέρα.

Τρία ασήμαντα γεύματα



Αυτός ο μαθητής είναι από τους... τυχερούς γιατί έχει τρία γεύματα μέσα στην ημέρα: Νερό και ψωμία για πρωινό, νερό και σούπα για μεσημέρι και arepa για το βράδυ.

Φρούτα και πάλι φρούτα



Τα τροπικά φρούτα είναι πιο εύκολο να τα βρει κανείς στην Βενεζουέλα από ότι άλλα τρόφιμα. Το μενού του συγκεκριμένου παιδιού περιλαμβάνει plantains -είδος μπανάνας που μαγειρεύεται- για μεσημέρι και βράδυ και μάνγκο για το απόγευμα.


Ψωμί για βραδινό



Η συγκεκριμένη ζωγραφιά τα λέει όλα: Ψωμί για βραδινό τη Δευτέρα, καθόλου βραδινό την Τρίτη και plantains με κρέας για την Τετάρτη.

Το απολύτως τίποτα



Η ζωγραφιά του παιδιού αυτού δείχνει ότι δεν έφαγε τίποτα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης