Συρία: Πύραυλοι ισραηλινών αεροσκαφών έπληξαν κτήριο στα Υψίπεδα του Γκολάν

Συρία: Πύραυλοι ισραηλινών αεροσκαφών έπληξαν κτήριο στα Υψίπεδα του Γκολάν

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συριακού στρατού ανέφερε ότι ο στόχος της επιδρομής αυτής ήταν να «τονωθεί το ηθικό των τρομοκρατικών οργανώσεων που υποστηρίζει» το Ισραήλ, διότι έχουν υποστεί βαριές απώλειες

Συρία: Πύραυλοι ισραηλινών αεροσκαφών έπληξαν κτήριο στα Υψίπεδα του Γκολάν
Δύο πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ έπληξαν ένα κτήριο στην πόλη Μπάαθ, στα Υψίπεδα του Γκολάν, κοντά στα σύνορα των δύο κρατών, προκαλώντας «υλικές ζημιές» ανακοίνωσε ο στρατός της Συρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συριακού στρατού, την οποία μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ανέφερε ότι ο στόχος της επιδρομής αυτής ήταν να «τονωθεί το ηθικό των τρομοκρατικών οργανώσεων που υποστηρίζει» το Ισραήλ, διότι έχουν υποστεί βαριές απώλειες.

Νωρίτερα, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανταπέδωσε μια βολή όλμου από τη Συρία που έπεσε στο τμήμα του Γκολάν που τελεί υπό ισραηλινή κατοχή, χωρίς να υπάρξουν ζημιές ή τραυματίες.

Κλείσιμο
Την περασμένη εβδομάδα ο ισραηλινός στρατός είχε εκτοξεύσει δύο πυραύλους Patriot εναντίον ενός τηλεκατευθυνόμενου, μη επανδρωμένου αεροσκάφος που «παρεισέφρησε» στον ισραηλινό εναέριο χώρο από τη Συρία.

Επίσημα, το Ισραήλ και η Συρία παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση. Από τον πόλεμο του Ιουνίου του 1967, το Ισραήλ κατέχει 1.200 τετραγωνικά χλμ. στα Υψίπεδα του Γκολάν, η προσάρτηση των οποίων (1981) δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, ενώ περίπου 510 τετραγωνικά χλμ. παραμένουν υπό συριακό έλεγχο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης