Οι ΗΠΑ ρίχνουν 127 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση της ξηρασίας στην Αφρική

Οι ΗΠΑ ρίχνουν 127 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση της ξηρασίας στην Αφρική

Πρόκειται για τα χειρότερα φαινόμενα των τελευταίων 35 χρόνων - Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της περιοχής

Οι ΗΠΑ ρίχνουν 127 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση της ξηρασίας στην Αφρική
Το ποσό των 127 εκατ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης ξηρασίας των τελευταίων δεκαετιών στην Αφρική, ανέκρινε τη Δευτέρα το αμερικανικό Κογκρέσο, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν άμεσα να υποστούν ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό τους και να χάσουν τη ζωή τους, από τις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Ανατολής Αφρικής.


Κλείσιμο

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 35 χρόνων, γεγονός που έχει επιδεινώσει τα ήδη μεγάλα προβλήματα υγείας στην περιοχή. Το ένα τρίτο του των πασχόντων από AIDS κατοικεί στις χώρες της Ανατολικής Αφρικής, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων, καθώς η αγωγή που λαμβάνουν απαιτεί πολύ νερό και φαγητό.

«Αν τους επόμενους τρεις-τέσσερις μήνες δεν έρθει βοήθεια, θα πεθάνουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι», σημειώνει ένας ντόπιος κτηνοτρόφος, ο οποίος αναγκάζεται να πουλήσει τα βόδια του μόλις 50 δολάρια το ένα, καθώς τα μεγάλα ζώα πεθαίνουν ήδη από τη δίψα.

Η ξηρασία έχει πλήξει ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, τα οποία αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σχολείο και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, προκειμένου να αναζητήσουν εφόδια για την επιβίωση της οικογένειάς τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης