Επίθεση της Βολιβίας στον Μπιλ Γκέιτς: «Κράτα τις κότες σου, δεν είμαστε ζούγκλα»!

Επίθεση της Βολιβίας στον Μπιλ Γκέιτς: «Κράτα τις κότες σου, δεν είμαστε ζούγκλα»!

«Τι νομίζει, ότι είμαστε 500 χρόνια πίσω και δεν ξέρουμε πώς να παράγουμε;» ήταν η ρητορική ερώτηση του βολιβιανού υπουργού Ανάπτυξης στην δωρεά 100.000 κοτόπουλων από τον μεγιστάνα

Επίθεση της Βολιβίας στον Μπιλ Γκέιτς: «Κράτα τις κότες σου, δεν είμαστε ζούγκλα»!
Την οργή της Βολιβίας προκάλεσε η φιλανθρωπική κίνηση του Μπιλ Γκέιτς να δωρίσει 100.000 κότες σε φτωχές χώρες για να αναπτύξουν τον πτηνοτροφικό τομέα.

Η κυβέρνηση της χώρας απέρριψε προσβεβλημένη την πρόταση του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία καλώντας τον να είναι περισσότερο προσεκτικός με τις κινήσεις του και σε ποιους απευθύνεται.

«Τι νομίζει, ότι είμαστε 500 χρόνια πίσω και ζούμε στη ζούγκλα χωρίς να ξέρουμε πώς να παράγουμε;» ήταν η ρητορική ερώτηση του βολιβιανού υπουργού Ανάπτυξης Σεζάρ Κοκαρίκο, σύμφωνα με το Reuters, εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από την απόρριψη της δωρεάς.

Κλείσιμο
«Θα έπρεπε να σταματήσει να μιλά για τη Βολιβία» είπε ο υπουργός.

Η μεγάλη πλειονότητα των χωρών στις οποίες ο Γκέιτς θα δώριζε κοτόπουλα, θέλοντας να δώσει το καλό παράδειγμα, είναι χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Η Βολιβία παράγει κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον εγχώριο πτηνοτροφικό συνεταιρισμό, 197 εκατ. κοτόπουλα, με εξαγωγικές δυνατότητες 36 εκατ. πτηνών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης