Ντέιβιντ Κάμερον: «Χύνει ιδρώτα» για να κρατήσει τους Βρετανούς στην ΕΕ

Ντέιβιντ Κάμερον: «Χύνει ιδρώτα» για να κρατήσει τους Βρετανούς στην ΕΕ

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Indepenent», η βρετανική κυβέρνηση δαπάνησε το ποσό των 9, 2 εκατομμυρίων λιρών σε φυλλάδια

Ντέιβιντ Κάμερον: «Χύνει ιδρώτα» για να κρατήσει τους Βρετανούς στην ΕΕ
Γη και ουρανό κινεί ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, για να πείσει τους συμπολίτες του να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής του Λονδίνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
   
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Indepenent», η βρετανική κυβέρνηση δαπάνησε το ποσό των 9, 2 εκατομμυρίων λιρών σε φυλλάδια τα οποία θα διανεμηθούν σε κάθε νοικοκυριό της χώρας προκειμένου να πείσει τους Βρετανούς πολίτες να ψηφίσουν στο κρίσιμο δημοψήφισμα του Ιουνίου υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
     
Άμεση ήταν η αντίδραση των υποστηρικτών του "Brexit", οι οποίοι έσπευσαν να κρίνουν ως απαράδεκτη την απόφαση αυτή επισημαίνοντας ότι με τα χρήματα των φορολογουμένων το Λονδίνο προσπαθεί να πείσει τους πολίτες του να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. Επίσης, προειδοποιεί ότι με την αποχώρηση του Λονδίνου από την Ε.Ε , θα προκληθεί ένα οικονομικό σοκ και θα αυξηθούν οι τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης. 
 
Στο φυλλάδιο , 16 σελίδων, επισημαίνονται τα οφέλη από την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαική Ένωση , αναφέρει η εφημερίδα "Independent" προσθέτοντας πως ,η διανομή των φυλλαδίων θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα .
Κλείσιμο
  
Στην Ολλανδία, "όχι " στην εμπορική συμφωνία μεταξύ της Ε.Ε και της Ουκρανίας είπαν έξι στους δέκα Ολλανδούς γεγονός που  προκαλεί πονοκέφαλο στις Βρυξέλλες αλλά και στην βρετανική κυβέρνηση. Η συμμετοχή στο χθεσινό δημοψήφισμα ξεπέρασε το 30% η συμμετοχή.
 Συνολικά, το 61% των Ολλανδών ψηφοφόρων τάχθηκαν κατά της συμφωνίας, ενώ υπέρ ψήφισε μόνο το 38%.

Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα αναμένονταν εξ αρχής να είναι χαμηλή, ωστόσο η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα απέτρεψε ακόμα περισσότερους Ολλανδούς από το να συμμετάσχουν. Πολλοί επέλεξαν την στρατηγική της αποχής σε μια προσπάθεια η συμμετοχή να είναι χαμηλότερη του ορίου του 30% που καθιστά τη διαδικασία έγκυρη.Οι πιθανές επιπτώσεις από την ολλανδική ψήφο στο δημοψήφισμα της Βρετανίας παρακολουθούνται στενά.

Για τους υπέρμαχους της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε, θα αποτελέσει ένα μάθημα για την αναγκαιότητα να εξασφαλιστεί η συμμετοχή την ημέρα του δημοψηφίσματος.

Ωστόσο, οι υπέρμαχοι του Brexit θα ανακουφιστούν από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο έλαβε ευρύτερη διάσταση, και δεν αφορούσε μόνο την εμπορική συμφωνία με την Ουκρανία, αλλά άγγιξε και τις σχέσεις της Ολλανδίας τόσο με τις Βρυξέλλες, όσο και με τη Μόσχα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης