Τα τελευταία τους χαρτιά παίζουν Μπους και Κλίντον εν όψει των προκριματικών στη Ν. Καρολίνα

Τα τελευταία τους χαρτιά παίζουν Μπους και Κλίντον εν όψει των προκριματικών στη Ν. Καρολίνα

Ο Τζορτζ Μπους παίρνει ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία για ενίσχυση του αδελφού του, Τζεμπ - Την ίδια ώρα, εγείρονται ερωτηματικά εάν αποτελεί ο Μπιλ Κλίντον το καλύτερο χαρτί της Χίλαρι ή εάν τελικά την βλάπτει

Τα τελευταία τους χαρτιά παίζουν Μπους και Κλίντον εν όψει των προκριματικών στη Ν. Καρολίνα
Τα τελευταία τους «χαρτιά» ενόψει των προκριματικών στη Νότια Καρολίνα βγάζουν ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Τζεμπ Μπους και η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον. 

«Επέστρεψε. Ο Τζορτζ Μπους παίρνει ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία για ενίσχυση του αδελφού του», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian σχολιάζοντας την παρουσία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του αδερφού του.

Οι Ρεπουμπλικανοί της Νότιας Καρολίνας καλούνται το Σάββατο να επιλέξουν τον υποψήφιο τους για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου ενώ οι Δημοκρατικοί θα ακολουθήσουν την επόμενη εβδομάδα. Είναι η πρώτη πολιτεία του Νότου στην πορεία των εσωκομματικών διαδικασιών και η τρίτη μετά τις αρχικές νίκες του γερουσιαστή του Τέξας, Τεντ Κρουζ (Αιόβα) και του Αμερικανού Μίδα, Ντόναλντ Τραμπ (Νιου Χαμσάιρ). 

Ο Τζεμπ Μπους, πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, είχε χτίσει την εκστρατεία του εμφανιζόμενος ως άνθρωπος μόνο των δικών του δυνάμεων, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει ανοικτά το όνομά του. Αυτό δεν κράτησε μέχρι τέλους, καθώς εσχάτως είχε επιστρατεύσει τη μητέρα του αλλά και τον αδερφό του.Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους εμφανίστηκε χθες σε ομιλία του Τζεμπ στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας λέγοντας τα αναμενόμενα: υποστηρίζοντας τον αδελφό του και αποφεύγοντας να αναφερθεί ανοικτά στους εσωκομματικούς αντιπάλους του Τζεμπ. 
Κλείσιμο

Την ίδια ώρα, οι δημοσκοπήσεις για τη Νότια Καρολίνα δείχνουν στις δύο πρώτες θέσεις της κούρσας των Ρεπουμπλικανών τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, Ντόναλντ Τραμπ και τον γερουσιαστή του Τέξας, Τεντ Κρουζ . Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο γερουσιαστής της Φλόριντα,  Μάρκο Ρούμπιο ενώ ο Τζεμπ Μπους εμφανίζεται, ξανά, σε μονοψήφια ποσοστά. 

Στο μέτωπο των Δημοκρατικών, οι Financial Times αναρωτιούνται αν, ο σύζυγος της Χίλαρι, το μυστικό όπλο της πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, μπορεί τελικά να στραφεί τελικά εναντίον της. Ο Μπιλ Κλίντον αποτελεί τον καλύτερο σύμβουλό της προκειμένου να φθάσει στον Λευκό Οίκο. Ωστόσο, ήδη εγείρονται ερωτηματικά ενόψει των προκριματικών στη Νότια Καρολίνα και τη Νεβάδα, εάν δηλαδή, αποτελεί ο Μπιλ Κλίντον το καλύτερο χαρτί της Χίλαρι ή τελικά την βλάπτει. Τελευταία κάνει γκάφες σε ό,τι αφορά τον ισχυρότερο εσωκομματικό της αντίπαλο, γερουσιαστή από το Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς αλλά και τον Μπαράκ Ομπάμα. Στο Μέμφις, το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Κλίντον επιχείρησε να υποβαθμίσει την ιστορική σημασία του Μπαράκ Ομπάμα ως του πρώτου Αφροαμερικανού προέδρου λέγοντας ότι όλοι οι Αμερικανοί είναι μείγμα διαφορετικών φυλών. Επιπλέον, τον κατηγόρησε ότι δεν έκανε τις αλλαγές για τις οποίες είχε δεσμευθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης