Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν - Μεγάλες ζημιές και φόβοι για θύματα

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν - Μεγάλες ζημιές και φόβοι για θύματα

Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι τις Φιλιππίνες - Έχουν γκρεμιστεί πολυκατοικίες στην πόλη Ταϊνάν, όπου κατοικούν σχεδόν δύο εκατ. άνθρωποι - Αναφορές για εκατοντάδες παγιδευμένους στα κτίρια που κατέρρευσαν - Οι διασώστες διέσωσαν 30 άτομα και συνεχίζουν την επιχείρηση

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν - Μεγάλες ζημιές και φόβοι για θύματα
Ισχυρή σεισμική δόνηση, της τάξεως των 6.4 της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 19:57 τοπική ώρα (21:57 ώρα Ελλάδος), στην Ταϊβάν.

Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι τις Φιλιππίνες, ενώ το εστιακό της βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα, σε απόσταση μόλις 22 χιλιομέτρων από την πόλη Πινγκτούν.

Από τις πρώτες εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, έχουν συμβεί μεγάλες καταστροφές στην πόλη Ταϊνάν, η οποία βρίσκεται 43 χιλιόμετρα από το επίκεντρο, με πληθυσμό δύο εκατ. ανθρώπους. Οι αρχές φοβούνται για σημαντικό αριθμό θυμάτων, ενώ αναφορές κάνουν λόγο για εκατοντάδες άτομα παγιδευμένα στα κτίρια που έχουν καταρρεύσει.

Κλείσιμο


Οι καταστροφές στην πόλη Ταϊνάν είναι μεγάλες, ενώ τα σωστικά συνεργεία, όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε και στο παραπάνω βίντεο, προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους να εντοπίσουν επιζώντες. Αυτή τη στιγμή επικρατεί σε ολόκληρη την Ταϊβάν πανικός, ενώ οι αρχές δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν το μέγεθος της καταστροφής και τον αριθμό των θυμάτων που ενδεχομένως να υπάρχουν. Όπως ενημέρωσε η τοπική τηλεόραση, διασώθηκαν 30 άτομα, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται.











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης