Δείτε την αηδιαστική αράχνη που πήρε το όνομά της από το «γκόλουμ» του Lord of the Rings

Δείτε την αηδιαστική αράχνη που πήρε το όνομά της από το «γκόλουμ» του Lord of the Rings

Πρόκειται για το πρώτο τυφλό είδος του συγκεκριμένου γένους, που διαθέτει εξαιρετικά μακριά πόδια με αγκάθια και θαμπό κίτρινο χρώμα

Δείτε την αηδιαστική αράχνη που πήρε το όνομά της από το «γκόλουμ» του Lord of the Rings
Ένα νέο είδος αράχνης που ανακαλύφθηκε στη Βραζιλία είναι τόσο αηδιαστικό, ώστε οι επιστήμονες που το βρήκαν αποφάσισαν να το ονομάσουν «Σμίγκολ», προς τιμήν του γνωστού  «γκόλουμ» από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Στην ανακοίνωσή τους που δημοσίευσαν στο περιοδικό ZooKeys, οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι η landumoema smeagol, η οποία αποτελεί υποείδος της γνωστής αράχνης «harvestman», απαντάται μόνο σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο σπηλαίων στην Βραζιλία, και συγκεκριμένα στην ορεινή πολιτεία Μίνας Ζεράις.

Πρόκειται για το πρώτο τυφλό είδος του συγκεκριμένου γένους, που διαθέτει εξαιρετικά μακριά πόδια με αγκάθια και θαμπό κίτρινο χρώμα.


Κλείσιμο

Όπως αναφέρει στη σχετική δημοσίευση ο επικεφαλής της έρευνας, Ρικάρντο Πίντο ντα Ρόσα, η αράχνη «Σμίγκολ» είναι απειλούμενο είδος καθώς η περιοχή όπου ζει είναι αφύλακτη και πολλοί ντόπιοι πραγματοποιούν μέσα στα σπήλαια παράνομες εξορύξεις ασβεστόλιθου, αφανίζοντας την τοπική πανίδα. 

Σκοπός της ερευνητικής ομάδας είναι τώρα να εκπονήσουν μία μελέτη για τη ζωή και τις συνήθειες αυτού του μοναδικού είδους, ώστε να επιτύχουν στο μέλλον την προστασία του.

Το Γκόλουμ (γεννήθηκε ως Σμίγκολ) είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας από τα βιβλία του Τόλκιν, που μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο με την εξαιρετικά επιτυχημένη τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Πρόκειται για ένα Χόμπιτ το οποίο εξαιτίας της μακρόχρονης κατοχής του «Ενός Δαχτυλιδιού» με τα χρόνια μεταλλάχτηκε σωματικά και τρελάθηκε.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης