Τουρκία: Αντάρτες του PKK απήγαγαν δύο στρατιώτες

Τουρκία: Αντάρτες του PKK απήγαγαν δύο στρατιώτες

Οι απαγωγές από μέλη του PKK είναι αρκετά συχνές, πάντως συχνά οι όμηροι απελευθερώνονται με ειρηνικό τρόπο

Τουρκία: Αντάρτες του PKK απήγαγαν δύο στρατιώτες
Δύο Τούρκοι στρατιώτες απήχθησαν από ενόπλους, πιθανότατα μέλη της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), στην ανατολική Τουρκία, όπως ανακοίνωσε χθες ο στρατός, εν μέσω της αναζωπύρωσης της βίας ανάμεσα στους Κούρδους αντάρτες και τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

Οι ένοπλοι απήγαγαν τους στρατιώτες την Παρασκευή το βράδυ, αφού σταμάτησαν ένα επιβατικό λεωφορείο σε έναν αυτοκινητόδρομο ανάμεσα στις επαρχίες Τούντσελι και Έρζιντζαν, στην ανατολική Τουρκία, ανέφερε το Γενικό Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε στον ιστότοπό του.

Βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση για τον εντοπισμό των στρατιωτών, που δεν βρίσκονταν σε υπηρεσία όταν απήχθησαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Κλείσιμο
Οι απαγωγές από μέλη του PKK είναι αρκετά συχνές, πάντως συχνά οι όμηροι απελευθερώνονται με ειρηνικό τρόπο.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hürriyet, οι δύο στρατιώτες που απήχθησαν από τους αντάρτες οδηγήθηκαν σε βουνά κοντά στην περιοχή της Πουλουμούρ.

Έπειτα από δυόμισι χρόνια κατάπαυσης του πυρός, οι αιματηρές συγκρούσεις αναζωπυρώθηκαν τον Ιούλιο ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και τους Κούρδους αντάρτες στη νοτιοανατολική Τουρκία. Οι επιθέσεις του PKK και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις διαδέχονται η μια την άλλη σχεδόν καθημερινά πλέον.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό του φιλοκυβερνητικού Τύπου οι συγκρούσεις αυτές έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 150 στρατιώτες και αστυνομικούς και περίπου 1.100 αντάρτες του PKK.
Η κουρδική σύρραξη έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 40.000 ανθρώπους από το 1984.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης