Υπέρ της ρώσικης επέμβασης στη Συρία η Αίγυπτος

Υπέρ της ρώσικης επέμβασης στη Συρία η Αίγυπτος

Η Αίγυπτος αποφεύγει επιμελώς να δείξει οποιαδήποτε ένδειξη υποστήριξης του Άσαντ, καθώς η Σαουδική Αραβία— σημαντικός σύμμαχος του Καΐρου, που έχει προσφέρει μεγάλη οικονομική βοήθεια στη χώρα— δεν κρύβει ότι επιδιώκει την αποπομπή του από την εξουσία

Υπέρ της ρώσικης επέμβασης στη Συρία η Αίγυπτος
Η επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία θα συμβάλλει να εμποδιστεί η εξάπλωση της τρομοκρατίας και να δοθεί ένα αποφασιστικό πλήγμα στο Ισλαμικό Κράτος, έκρινε χθες Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας άρχισε την Τετάρτη αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, γεγονός που σηματοδοτεί τη σημαντικότερη επέμβαση της Μόσχας στην Μέση Ανατολή τις τελευταίες δεκαετίες αλλά και μια δραματική κλιμάκωση του τετραετούς συριακού πολέμου, ο οποίος αφορά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο όλες τις χώρες της περιοχής.

"Η είσοδος της Ρωσίας, παίρνοντας ως δεδομένα το δυναμικό και τις δυνατότητές της, είναι κάτι που θεωρούμε ότι θα έχει αποτέλεσμα για τον περιορισμό της τρομοκρατίας στη Συρία και την εξάλειψή της", είπε ο Σούκρι σε τηλεοπτική συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες.

Κλείσιμο
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν λέει ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πλήττει το Ισλαμικό Κράτος και βοηθά την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, επί μακρόν συμμάχου της Ρωσίας στην περιοχή. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επενέβησαν για να ενισχύσουν τον Άσαντ, που η Ουάσινγκτον επιμένει επί χρόνια πως πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία.

Η Αίγυπτος αποφεύγει επιμελώς να δείξει οποιαδήποτε ένδειξη υποστήριξης του Άσαντ, καθώς η Σαουδική Αραβία— σημαντικός σύμμαχος του Καΐρου, που έχει προσφέρει μεγάλη οικονομική βοήθεια στη χώρα— δεν κρύβει ότι επιδιώκει την αποπομπή του από την εξουσία.

Οι δηλώσεις του Σούκρι αποτελούν μια ακόμη ένδειξη της αναθέρμανσης των σχέσεων της Μόσχας και του Καΐρου. Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι στη ρωσική πρωτεύουσα, οι ηγέτες των δύο χωρών είχαν καλέσει να σχηματιστεί μια ευρεία συμμαχία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή. Ενώ τον Ιούνιο η Αίγυπτος και η Ρωσία διεξήγαγαν για πρώτη φορά από κοινού ναυτικά στρατιωτικά γυμνάσια.

Η Αίγυπτος, η πολυπληθέστερη αραβική χώρα, είναι αντιμέτωπη με μια ένοπλη εξέγερση στο βόρειο Σινά, όπου η πιο ενεργή τζιχαντιστική οργάνωση δηλώνει υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης