Πάνω από 4.000 πρόσφυγες έφθασαν από την Ουγγαρία στην Αυστρία

Πάνω από 4.000 πρόσφυγες έφθασαν από την Ουγγαρία στην Αυστρία

Αλλοι 500 ξεκίνησαν σήμερα από τη Βουδαπέστης με τα πόδια με στόχο να φτάσουν περπατώντας μέχρι τη Βιέννη - Εως και 10.000 πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν σήμερα στη Γερμανία

Πάνω από 4.000 πρόσφυγες έφθασαν από την Ουγγαρία στην Αυστρία
Σε περίπου 4.000 ανήλθαν οι πρόσφυγες που έχουν φτάσει από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στα αυστριακά σύνορα με λεωφορεία από την Ουγγαρία, ενώ ακολουθούν ακόμη πολλοί.



Κλείσιμο
«Υπολογίζουμε ότι περίπου 4.000 έχουν φτάσει και δεν νομίζω ότι φτάσαμε στο τέλος», δήλωσε στο Reuters ο Χέλμουτ Μπάρμπαν, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία Μπούργκενλαντ, προσθέτοντας ότι ορισμένοι από αυτούς συνέχισαν το ταξίδι τους.



Μάλιστα, όπως τόνισε, οι αριθμοί μπορεί να υπερδιπλασιαστούν, αν όχι να αυξηθούν και περισσότερο από αυτό.



Για την ώρα λειτουργεί μια έκτακτη σιδηροδρομική υπηρεσία για τη μεταφορά με το τρένο των προσφύγων από τα αυστριακά σύνορα στην Βιέννη, ενώ δρομολόγια πραγματοποιούν προς την αυστριακή πρωτεύουσα από την αυστριακή μεθόριο με την Ουγγαρία και 20 λεωφορεία.



Για την υποδοχή των προσφύγων, εκτός από τα τρόφιμα που έχουν συγκεντρωθεί, όπως και την επαγρύπνηση των εργαζομένων στις ιατρικές εγκαταστάσεις, οι αρχές έχουν δεσμεύσει 600 κλίνες στον τομέα του Νίκελσντορφ για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες που θα φτάνουν εκεί ενώ και οι γειτονικές περιοχές έχουν κινητοποιηθεί για την φιλοξενία των προσφύγων, πρόσθεσε ο Φάσινγκ. Οι πρόσφυγες που θα το θελήσουν θα μπορούν εξάλλου να καταθέσουν αμέσως μόλις φτάσουν μια αίτηση χορήγησης ασύλου στην Αυστρία, κατέληξε ο ίδιος.



Σημειώνεται πως περισσότεροι από 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει μέχρι στιγμής φέτος στην Ουγγαρία, εκ των οποίων εκατοντάδες βρίσκονταν εγκλωβισμένοι τον τελευταίο καιρό για μέρες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης.



Εκατοντάδες πρόσφυγες έφυγαν χθες από τη Βουδαπέστη για να πάνε με τα πόδια στην Αυστρία 


Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλοι 500 πρόσφυγες και μετανάστες ξεκίνησαν επίσης σήμερα από τον σιδηροδρομικό σταθμό Κελέτι της Βουδαπέστης με τα πόδια με στόχο να φτάσουν περπατώντας μέχρι τη Βιέννη, όπως περιγράφει φωτογράφος του Reuters ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή, μία ημέρα αφότου περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες ξεκίνησαν ένα παρόμοιο ταξίδι.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης