Πρόθυμη να βοηθήσει στη φιλοξενία των προσφύγων η Σερβία

Πρόθυμη να βοηθήσει στη φιλοξενία των προσφύγων η Σερβία

«Ως μία χώρα που θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ, αυτή είναι μία καλή στιγμή για να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι γι' αυτή την αποστολή», δήλωσε ο Σέρβος υπουργός εσωτερικών

Πρόθυμη να βοηθήσει στη φιλοξενία των προσφύγων η Σερβία
Η Σερβία δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να συζητήσει το ενδεχόμενο να δεχθεί μια ποσόστωση μεταναστών, συμμετέχοντας στην κατανομή των μεταναστευτικών ροών ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου επιθυμεί να ενταχθεί.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς δήλωσε πως η Σερβία «είναι έτοιμη για συνομιλίες» σχετικά με το ενδεχόμενο να δεχθεί έναν ορισμένο αριθμό μεταναστών στο πλαίσιο ενός σχεδίου της ΕΕ των 28 κρατών-μελών.

«Ως μία χώρα που θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ, αυτή είναι μία καλή στιγμή για να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι γι' αυτή την αποστολή», δήλωσε ο Σέρβος υπουργός μιλώντας στα αγγλικά.

Ο Στεφάνοβιτς εξέφρασε ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχουν τα μέτρα που σχεδιάζει να εφαρμόσει η Ουγγαρία από τις 15 Σεπτεμβρίου προκειμένου να σφραγίσει τα σύνορα για τους μετανάστες που φθάνουν στη χώρα από τη Σερβία.

«Αυτό δεν βοηθά να σταματήσει η μετανάστευση», δήλωσε ο Στεφάνοβιτς στο Reuters από την Οχρίδα της ΠΓΔΜ. Το μόνο ερώτημα είναι πώς θα το χειριστούμε και πώς είμαστε προετοιμασμένοι να τους δεχθούμε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης