Συρία: Δεκάδες οικογένειες εγκαταλείπουν την Παλμύρα

Συρία: Δεκάδες οικογένειες εγκαταλείπουν την Παλμύρα

«Είναι δύσκολο για τους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη καθώς η Παλμύρα βρίσκεται στο μέσον της ερήμου» δήλωσε ένας ακτιβιστής

Συρία: Δεκάδες οικογένειες εγκαταλείπουν την Παλμύρα
Δεκάδες οικογένειες εγκατέλειψαν σήμερα την Παλμύρα, την πόλη της Συρίας όπου σημειώθηκαν επιδρομές της Πολεμικής Αεροπορίας με ένταση χωρίς προηγούμενο αφότου είχε πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών στα τέλη του Μαΐου, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Μέσα σε 48 ώρες, έγιναν πάνω από 90 επιδρομές σε κατοικημένες συνοικίες της πόλης» η οποία βρίσκεται σε μια όαση στη μέση της ερήμου, στην κεντρική Συρία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης αυτής η οποία καταγράφει τις εξελίξεις του πολέμου στη χώρα αξιοποιώντας ένα ευρύ δίκτυο πηγών.
Οι βομβαρδισμοί που σημειώθηκαν είχαν «μια σφοδρότητα χωρίς προηγούμενο από την κατάληψη της Παλμύρας από το ΙΚ την 21η Μαΐου», πρόσθεσε ο Άμπντελ Ραχμάν, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς μεταξύ των αμάχων.

«Δεκάδες οικογένειες εγκατέλειψαν την πόλη και κατευθύνθηκαν στη Ράκα (βόρεια), στη Ντέιρ Εζόρ (ανατολικά) και σε άλλες περιοχές υπό τον έλεγχο του ΙΚ στη συριακή έρημο», ανέφερε ακόμη ο Άμπντελ Ραχμάν.
Κλείσιμο

Ένας ακτιβιστής καταγόμενος από την Παλμύρα, με το ψευδώνυμο Μοχάμαντ Χασάν αλ Χόμσι, ανέφερε επίσης «μια κλιμάκωση των βομβαρδισμών σε κατοικημένες συνοικίες» της πόλης αυτής, κάνοντας λόγο για «πάνω από 60 επιδρομές σε 24 ώρες». «Είναι δύσκολο για τους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη καθώς η Παλμύρα βρίσκεται στο μέσον της ερήμου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Ράκα, η οποία θεωρείται η «πρωτεύουσα» του ΙΚ στη Συρία, «είναι η εγγύτερη πόλη και χρειάζεται μια διαδρομή τεσσάρων ωρών με αυτοκίνητο» για να φθάσει κανείς εκεί. Αλλά «πολλοί κάτοικοι δεν διαθέτουν αυτοκίνητα και δεν υπάρχουν παρά μόνο τρία λεωφορεία» που εκτελούν δρομολόγια από και προς την πόλη αυτή, είπε ακόμη ο ακτιβιστής στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Όταν γίνεται μια επιδρομή ο κόσμος πάει για να γλιτώσει στην έρημο εν μέσω του ραμαζανιού και ενώ η ζέστη είναι αφόρητη», πρόσθεσε.

Οι αρχαιολογικοί χώροι της Παλμύρας, που έχουν χαρακτηριστεί μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, δεν υπέστησαν ζημιές από τους βομβαρδισμούς, διευκρίνισε ο Άμπντελ Ραχμάν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης