Iσπανία: Η «αγανακτισμένη» Μανουέλα Καρμένα εξελέγη νέα δήμαρχος της Μαδρίτης

Iσπανία: Η «αγανακτισμένη» Μανουέλα Καρμένα εξελέγη νέα δήμαρχος της Μαδρίτης

Η πρώην δικαστής, που στα νιάτα της υπήρξε μαχητική κομμουνίστρια, ηγείται τώρα μιας πόλης τριών εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία ήταν επί 26 χρόνια προπύργιο της δεξιάς

Iσπανία: Η «αγανακτισμένη» Μανουέλα Καρμένα εξελέγη νέα δήμαρχος της Μαδρίτης
Η πρώην δικαστής Μανουέλα Καρμένα, 71 ετών, υποψήφια ενός σχηματισμού των «αγανακτισμένων» και του κόμματος Podemos, εξελέγη σήμερα επικεφαλής του Δήμου της Μαδρίτης, του οποίου ηγούνταν εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα η δεξιά.

Είκοσι εννέα εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι -εννέα του σοσιαλιστικού κόμματος και είκοσι του σχηματισμού της Μανουέλα Καρμένα Ahora Madrid- ψήφισαν υπέρ της. Η πρώην βουλευτής κέρδισε έτσι την απόλυτη πλειοψηφία των 57 δημοτικών συμβούλων της πόλης.

Όταν αναγνώσθηκε το όνομά της, ζητωκραυγές ήχησαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και οπαδοί της φώναζαν "si se puede!" ("ναι, είναι δύνατόν"), το σύνθημα των αγανακτισμένων.

Κλείσιμο
Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο αρχηγός του αριστερού ριζοσπαστικού κόμματος Podemos που υποστήριξε το ψηφοδέλτιο Ahora Madrid μαζί με τους σχηματισμούς Equo (οικολόγοι) και Izquierda unida (Ενωμένη Αριστερά), καθώς και την οργάνωση πολιτών Ganemos Madrid, ήταν επίσης παρών και χειροκρότησε.

«Υπόσχομαι να σέβομαι πιστά τα καθήκοντα του λειτουργήματος του δημάρχου της Μαδρίτης», δήλωσε η Μανουέλα Καρμένα.

Η πρώην δικαστής, που στα νιάτα της υπήρξε μαχητική κομμουνίστρια, ηγείται τώρα μιας πόλης τριών εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία ήταν επί 26 χρόνια προπύργιο της δεξιάς, καθώς επί 24 χρόνια βρισκόταν στα χέρια του Λαϊκού Κόμματος και επί δύο χρόνια ελεγχόταν από τον δεξιό σχηματισμό UCD.

Η Μανουέλα Καρμένα ήρθε δεύτερη μετά την Εσπεράνθα Αγκίρε του Λαϊκού Κόμματος, όμως το σοσιαλιστικό κόμμα δέχθηκε να την υποστηρίξει, στο όνομα της "αλλαγής" που θεωρείται απαραίτητη για την πρωτεύουσα που πλήττεται από την κρίση και υποθέσεις διαφθοράς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης