Τουρκία: Ο ΥΠΕΞ ανακοίνωσε τη συμφωνία με τις ΗΠΑ, για εναέρια υποστήριξη των ανταρτών

Τουρκία: Ο ΥΠΕΞ ανακοίνωσε τη συμφωνία με τις ΗΠΑ, για εναέρια υποστήριξη των ανταρτών

Σε μια δήλωση που δεν αποσαφηνίστηκε, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε για «κατ' αρχήν» συμφωνία με την Αμερική, για τον αγώνα των επαναστατών εναντίον του ISIS

Τουρκία: Ο ΥΠΕΞ ανακοίνωσε τη συμφωνία με τις ΗΠΑ, για εναέρια υποστήριξη των ανταρτών
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Τουρκία ήρθαν σε «κατ' αρχήν» συμφωνία για τη στήριξη των δυνάμεων των επαναστατών, μέσω αέρος, όπως μετέδωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε μια δήλωση που αν επιβεβαιωθεί, θα σημαίνει την περαιτέρω εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο της Συρίας.

Δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όμως η Ουάσιγκτον, μέχρι τώρα, απείχε από το να δεσμευτεί για την ίδρυση «ζώνης ασφαλείας» για τους αντάρτες της Συρίας, καθώς αυτό θα θεωρούνταν κήρυξη πολέμου εναντίον του Άσαντ.

Η από αέρος υποστήριξη θα προστατεύσει τους επαναστάτες που έχουν εκπαιδευτεί μέσω του προγράμματος που εφάρμοσαν οι ΗΠΑ στα τουρκικά εδάφη, είπε ο υπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στο πρόγραμμα που στοχεύει στην εκπαίδευση 15.000 ανταρτών που θα πολεμήσουν εναντίον του ISIS στην περιοχή.

Κλείσιμο
Ο Τσαβούσογλου, όμως, δεν θέλησε να διευκρινίσει τον όρο «κατ' αρχήν», καθώς και το είδος της βοήθειας που θα παρασχεθεί ή από ποιον θα προέρχεται.

Παρά τις ύποπτες αντιδράσεις, η Ουάσινγκτον έχει στο παρελθόν διαβεβαιώσει πως, αν και αντιτίθεται στο καθεστώς Άσαντ, οι αντάρτες θα εκπαιδευτούν για τον πόλεμο εναντίων των τζιχαντιστών και όχι εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας.

Ο Τσαβούσογλου, με τη σειρά του, αν και έθεσε ω προτεραιότητα τον αγώνα εναντίον του ISIS, τόνισε πως το συριακό «καθεστώς πρέπει εξίσου να σταματηθεί»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης