Lufthansa: Αιφνιδιαστικοί ιατρικοί έλεγχοι στους πιλότους

Lufthansa: Αιφνιδιαστικοί ιατρικοί έλεγχοι στους πιλότους

Θα υπάρχει η δυνατότητα να ανιχνεύεται η λήψη αντικαταθλιπτικών και ενδεχόμενη ψυχολογική ευπάθεια των πιλότων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Κάρστεν Σπορ

Lufthansa: Αιφνιδιαστικοί ιατρικοί έλεγχοι στους πιλότους
Τη διενέργεια αιφνιδιαστικών ιατρικών ελέγχων στους πιλότους, προκειμένου να διαπιστώνεται εάν λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά χάπια, σχεδιάζει να εφαρμόσει η Lufthansa, μετά την τραγωδία στις γαλλικές Άλπεις.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Lufthansa Κάρστεν Σπορ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, με τους συγκεκριμένους ελέγχους θα υπάρχει η δυνατότητα να ανιχνεύεται η λήψη αντικαταθλιπτικών και ενδεχόμενη ψυχολογική ευπάθεια των πιλότων.

Σύμφωνα με τη FAZ, ο πρόεδρος ζήτησε να "εξετάζεται προσεκτικά" υπό ποιες "εξαιρετικές" συνθήκες το ιατρικό απόρρητο θα μπορεί να μην τηρείται τόσο αυστηρά.

Κλείσιμο
Ερωτηθείς για την τραγωδία της Germanwings, που είναι θυγατρική της Lufthansa, ο Σπορ εκτίμησε ότι οι δύο αεροπορικές εταιρίες έχουν πλέον ξεπεράσει τη δοκιμασία αυτή και "η εμπιστοσύνη των επιβατών απέναντί μας μάλλον έχει αυξηθεί".

Η διεθνής κοινότητα συγκλονίστηκε στα τέλη Μαρτίου, από την αεροπορική τραγωδία στις Γαλλικές Άλπεις και από τις αποκαλύψεις ότι ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς συνέτριψε το αεροσκάφος, προκαλώντας τον θάνατο 150 ανθρώπων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης