Σαουδική Αραβία: Τουλάχιστον 19 νεκροί από έκρηξη σε σιιτικό τέμενος

Σαουδική Αραβία: Τουλάχιστον 19 νεκροί από έκρηξη σε σιιτικό τέμενος

Δείτε φωτογραφίες-σοκ - Ένας τοπικός σιίτης μαχητής δήλωσε πως επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας που προκάλεσε τουλάχιστον 28 τραυματίες

Σαουδική Αραβία: Τουλάχιστον 19 νεκροί από έκρηξη σε σιιτικό τέμενος
Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε ένα σιτικό τέμενος στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ένας σιίτης μαχητής έκανε λόγο για επίθεση αυτοκτονίας που προκάλεσε θανάτους και τραυματισμούς.



Κλείσιμο
Η έκρηξη συγκλόνισε ένα τέμενος στην πόλη Κουντέιχ, στην επαρχία Κατίφ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του σαουδαραβικού υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος δεν αναφέρθηκε σε θύματα από την έκρηξη. Όμως ένας τοπικός σιίτης μαχητής δήλωσε πως επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας που προκάλεσε τουλάχιστον τέσσερις θανάτους και πολλούς τραυματισμούς. Ενημερωτικές ιστοσελίδες στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας δημοσίευσαν φωτογραφίες πτωμάτων.

Σύμφωνα με το Associated Press που επικαλείται πληροφορίες κατοίκων, τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 28 τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας.

Ο Χαμπίμπ Μαχμούντ εκδότης της εφημερίδας Al-Sharq μιλώντας στο πρακτορείο δήλωσε πως ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός κάνει λόγο για 19 νεκρούς και 28 τραυματίες, ωστόσο άλλα διεθνή δίκτυα εκφράζουν φόβους για περισσότερα θύματα.




Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA, πρόσθεσε πως ξεκίνησε έρευνα και δεσμεύτηκε να δώσει αργότερα περισσότερες λεπτομέρειες.



Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον σιίτη μαχητή, το νοσοκομείο της Κατίφ έκανε έκκληση για αιμοδότες. Το νοσοκομείο ανακάλεσε τα ρεπό μελών του προσωπικού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός νεκρών και τραυματιών.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης