Ρωσία: Ο κόσμος του χορού θρηνεί για την απώλεια της «απόλυτης μπαλαρίνας»

Ρωσία: Ο κόσμος του χορού θρηνεί για την απώλεια της «απόλυτης μπαλαρίνας»

Το θέατρο Μαριίνσκι στην Αγία Πετρούπολη, το «αντίπαλο δέος» του μοσχοβίτικου Μπολσόι, τίμησε επίσης «εκείνη που αναδείχθηκε στην ενσάρκωση της ίδιας της ουσίας της τέχνης του μπαλέτου για πολλές γενιές θεατών από όλες τις χώρες»

Ρωσία: Ο κόσμος του χορού θρηνεί για την απώλεια της «απόλυτης μπαλαρίνας»
Ο θάνατος της διάσημης Ρωσίδας μπαλαρίνας Μάγια Πλισέτσκαγια συνεχίζει να προκαλεί ρίγη συγκίνησης στη Ρωσία, ενώ κυβερνητικά στελέχη και χορευτές από ολόκληρο τον κόσμο απέτισαν φόρο τιμής σε εκείνη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής, τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών δικτύων στη Ρωσία ξεκίναγαν με ένα αφιέρωμα στη χορεύτρια, που απεβίωσε χθες αφού υπέστη καρδιακή ανακοπή, σε ηλικία 89 ετών στη Γερμανία.

Οι συντελεστές του θεάτρου Μπολσόι, που την είχε τιμήσει με τον τίτλο της «Απόλυτης Πρίμα Μπαλαρίνας», τήρησαν ενός λεπτού σιγή πριν από έναρξη της κυριακάτικης παράστασης τιμώντας τη μνήμη της.

Κλείσιμο
«Η Μάγια Πλισέτσκαγια είναι αιώνια», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Μπολσόι, Βλαντίμιρ Ουρίν. «Ήταν, είναι και θα είναι».

Το θέατρο Μαριίνσκι στην Αγία Πετρούπολη, το «αντίπαλο δέος» του μοσχοβίτικου Μπολσόι, τίμησε επίσης «εκείνη που αναδείχθηκε στην ενσάρκωση της ίδιας της ουσίας της τέχνης του μπαλέτου για πολλές γενιές θεατών από όλες τις χώρες».

Στη Γαλλία η υπουργός Πολιτισμού, Φλερ Πελερίν, απέτισε φόρο τιμής σε ένα δελτίο τύπου στη χορεύτρια, «μία ντίβα του χορού (που) αφιέρωσε ολόκληρη την ζωή της στο μπαλέτο».

Σε κάθε γωνιά του κόσμου, οι χορευτές τίμησαν επίσης τη μπαλαρίνα.

«Η εποχή των μεγάλων θρύλων του μπαλέτου τελείωσε», έγραψε στο λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook η Ντιάνα Βίσνιεβα, χορεύτρια του Μαριίνσκι και του American Ballet Theatre.

«Δεν θα υπάρξει ποτέ στην ιστορία ένα συνώνυμο της αποκορύφωσης της τέχνης με το οποίο εμείς δεν θα μπορέσουμε ποτέ να εξισωθούμε», δήλωσε ο Μιχαήλ Κανίσκιν, χορευτής του Μπαλέτου του Βερολίνου.

Σύμφωνα με τον Ουρίν, η Μάγια Πλισέτσκαγια ζήτησε οι στάχτες της να σκορπιστούν πάνω από τη Ρωσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης