CNN: Τζιχαντιστές σχεδιάζουν επίθεση στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες;

CNN: Τζιχαντιστές σχεδιάζουν επίθεση στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες;

Το αμερικανικό δίκτυο επικαλείται πληροφορίες από το FBI για αύξηση των μέτρων ασφαλείας  -Διαψεύδει δεύτερος αξιωματούχος που μίλησε στο Reuters

CNN: Τζιχαντιστές σχεδιάζουν επίθεση στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες;
Έρευνες για σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στο αμερικανικό έδαφος και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια από οπαδούς του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποιεί το FBI σύμφωνα με το CNN που επικαλείται στελέχη της ομοσπονδιακής αστυνομίας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ομοσπονδιακό αστυνομικό στόχος ήταν το διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες.

Το CNN μετέδωσε ότι η έρευνα άρχισε όταν υποκλαπείσες επικοινωνίες και άλλες πληροφορίες οδήγησαν στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας να θεωρήσουν πως το σχέδιο μπορεί να έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο η Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) των ΗΠΑ εξάλλου έστειλε κατεπείγοντα σήματα στις υπηρεσίες ασφαλείας οι οποίες είναι αρμόδιες για την ασφάλεια στα αεροδρόμια της Καλιφόρνιας, αν και η απειλή δεν σχετίζεται κατ' ανάγκην με τις αεροπορικές μεταφορές.

Το δίκτυο πρόσθεσε ότι τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί και σε άλλες αμερικανικές πόλεις, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Δεύτερος αξιωματούχος, ωστόσο, ερωτηθείς από το Reuters απάντησε ότι «εν είναι σε γνώση μας κάποια συγκεκριμένη απειλή για το Λος Άντζελες ή για οποιοδήποτε αεροδρόμιο στην περιοχή μας».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας Πίτερ Μπούγκαρντ απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες για το θέμα, όμως επιβεβαίωσε ότι τους τελευταίους μήνες οι αρχές έχουν προχωρήσει σε ορισμένες τροποποιήσεις των μέτρων ασφαλείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης