Αιθιοπία: «Βάρβαρη πράξη» η εκτέλεση των χριστιανών από το ISIS

Αιθιοπία: «Βάρβαρη πράξη» η εκτέλεση των χριστιανών από το ISIS

Το βίντεο αυτό, διάρκειας 29 λεπτών, το οποίο αναρτήθηκε σε τζιχαντιστικούς ιστότοπους, δείχνει μια ομάδα τουλάχιστον 12 ανδρών με κομμένο το λαιμό τους σε μια παραλία και μια ομάδα 16 άλλων εκτελεσμένων με σφαίρες σε μια ερημική περιοχή

Αιθιοπία: «Βάρβαρη πράξη» η εκτέλεση των χριστιανών από το ISIS
Η Αιθιοπία καταδίκασε σήμερα τις εκτελέσεις χριστιανών της Αιθιοπίας από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, οι οποίοι έδωσαν στη δημοσιότητα σχετικό βίντεο, αλλά πρόσθεσε πως δεν είναι σε θέση να διακριβώσει ότι τα περίπου 30 αυτά θύματα ήταν Αιθίοπες Χριστιανοί.

Χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή "βάρβαρη", ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ρέντουαν Χουσέιν δήλωσε στο Ρόιτερς: "Είδαμε το βίντεο, αλλά η πρεσβεία μας στο Κάιρο δεν έχει μπορέσει να επιβεβαιώσει ότι τα θύματα ήταν Αιθίοπες υπήκοοι".

"Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις ωμότητες, είτε αφορούν Αιθίοπες είτε άλλους", πρόσθεσε ο ίδιος.

Κλείσιμο
Ο ίδιος είπε ότι η Αιθιοπία, η οποία δεν διαθέτει πρεσβεία στη Λιβύη, θα βοηθήσει στον επαναπατρισμό υπηκόων της που θα επιλέξουν να εγκαταλείψουν τη Λιβύη.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) δημοσιοποίησε νωρίτερα σήμερα ένα βίντεο στο οποίο τζιχαντιστές στη Λιβύη εκτελούν 30 άνδρες, τους οποίους παρουσιάζουν ως χριστιανούς της Αιθιοπίας.

Το βίντεο αυτό, διάρκειας 29 λεπτών, το οποίο αναρτήθηκε σε τζιχαντιστικούς ιστότοπους, δείχνει μια ομάδα τουλάχιστον 12 ανδρών με κομμένο το λαιμό τους σε μια παραλία και μια ομάδα 16 άλλων εκτελεσμένων με σφαίρες σε μια ερημική περιοχή. 

Στο βίντεο οι τζιχαντιστές παρουσιάζουν τα θύματά τους ως μέλη "της εχθρικής Αιθιοπικής Εκκλησίας".

Οι 12 άνδρες, ντυμένοι με πορτοκαλί στολές, οδηγούνται στην παραλία όπου υποχρεώνονται να ξαπλώσουν στο έδαφος και αποκεφαλίζονται με μαχαίρι. Παράλληλα, σε μια ερημική περιοχή, 16 άνδρες ντυμένοι με μαύρες στολές εκτελούνται με πυροβολισμούς εξ επαφής.

Ένας άνδρας ντυμένος στα μαύρα μιλάει στα αγγλικά ενώ οι άλλοι δήμιοι, ένας πίσω από κάθε κρατούμενο, φορούν στρατιωτικές στολές και σιωπούν. Όλοι φορούν κουκούλες.

Οι εικόνες των εκτελέσεων ολοκληρώνουν το βίντεο. Προηγουμένως βλέπει κανείς ανθρώπους οι οποίοι παρουσιάζονται ως χριστιανοί της Συρίας και εξηγούν πως οι τζιχαντιστές τους έδωσαν την επιλογή να ασπασθούν το ισλάμ ή να πληρώσουν και πως αυτοί αποφάσισαν να τους δώσουν χρήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης