Ιράκ: Δύο Ιρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Ιράκ: Δύο Ιρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Το Πεντάγωνο διέψευσε κάθε εμπλοκή του στις επιδρομές

Ιράκ: Δύο Ιρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος
Δύο μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου σώματος του ιρανικού στρατού, που είχαν αναπτυχθεί στο Ιράκ ως σύμβουλοι στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκαν εκεί από ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Σύμφωνα με το Irna, το οποίο έκανε λόγο για την ταφή των δύο στρατιωτών στο Ιράν, οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν στις 23 Μαρτίου από ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη διάρκεια μιας επιχείρησης εναντίον του ΙΚ στην Τικρίτ.

Σε αυτή την πόλη του βόρειου Ιράκ διεξάγεται από τις 2 Μαρτίου μια επιχείρηση του ιρακινού στρατού, ο οποίος προσπαθεί να την ανακαταλάβει από τους τζιχαντιστές, ενώ από τις 25 του μήνα έχει την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, ο οποίος διεξάγει αεροπορικές επιδρομές.

Πάντως το Πεντάγωνο διέψευσε κάθε εμπλοκή του στις επιδρομές της 23ης Μαρτίου.

"Οι δυνάμεις του συνασπισμού ξεκίνησαν τις επιδρομές κοντά στην Τικρίτ στις 25 Μαρτίου, δύο ημέρες μετά το φερόμενο ως γεγονός, και καμία επιδρομή δεν έγινε στην ή κοντά στην Τικρίτ στις 23 Μαρτίου", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Όμαρ Βιγιαρεάλ, ένας εκπρόσωπος της Centcom.
Κλείσιμο

"Επιπλέον δεν διαθέτουμε πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες ότι επιδρομές του συνασπισμού προκάλεσαν τον θάνατο μελών" των Φρουρών της Επανάστασης, πρόσθεσε.

Φωτογραφίες των δύο ανδρών, που ταυτοποιήθηκαν ως ο Αλί Γιαζντανί και ο Χαντί Τζαφαρί, δημοσιεύθηκαν σε ιρανικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους με ένα μικρό βιογραφικό σημείωμα για τον κάθε ένα και πληροφορίες για την κηδεία τους.

Η Τεχεράνη εξακολουθεί να διαψεύδει ότι έχει αναπτύξει στρατεύματα στο Ιράκ, όμως παραδέχεται ότι έχει στείλει όπλα και στρατιωτικούς συμβούλους στη χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης