Αυτοί είναι οι ινδουιστές μοναχοί Αγκόρι

Αυτοί είναι οι ινδουιστές μοναχοί Αγκόρι

Αυτοί οι εξόριστοι νεκρομάντες είναι το θρησκευτικό φόβητρο στην Ινδία

Αυτοί είναι οι ινδουιστές μοναχοί Αγκόρι
Οι μοναχοί Αγκόρι, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες δεν είναι κάτι το συνηθισμένο. Μπορεί να ανήκουν στη θρησκεία του Ινδουισμού αλλά δεν ορθόδοξος ινδουιστής που να ενδιαφέρεται να έχει σχέσεις μαζί τους φανερά σε όλη την Ινδία.



Κλείσιμο
Λέγεται ότι προέρχονται από τον Μπάμπα Κιναράμ που έζησε μετά το 1600 και λέγεται πως έφτασε σε ηλικία 170 ετών! Ζουν σε ειδικούς χώρους που χρησιμεύουν ως νεκροφυλάκεια ή σε χώρους αποτέφρωσης και βάφουν τα σώματά τους με σκόνη που προέρχεται από αποτέφρωση, ενώ πολλές φορές χρησιμοποιούν ανθρώπινα κόκαλα για να φτιάξουν αντικείμενα που πολλές θεότητες, όπως ο Σίβα, απεικονίζονται να κατέχουν. Τέτοια είναι μπολ από κρανία ή κοσμήματα.



Παρά το απόκοσμο και αποκρυφιστικό πέπλο που τους καλύπτει, αρκετοί γκουρού των Αγκόρι, θεωρούνται από το λαό ως μεγάλη θεραπευτές, καθώς πιστεύεται πως κατέχουν μοναδικές ικανότητες στον τομέα της υγείας, εξαιτίας της ερημιτικής ζωής που κάνουν.



Ο Ιταλός φωτογράφος Κριστιάνο Οστινέλι, δε φάνηκε να φοβάται από τέτοια πράγματα και τους πλησίασε. Οι φωτογραφίες που τράβηξε εκτός του ότι είναι εκπληκτικές, αποκαλύπτουν σε ένα βαθμό, το γιατί οι άνθρωποι τους φοβούνται.













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης