ΟΗΕ: Εγκλήμα πολέμου οι επιθέσεις στη Μαριούπολη

ΟΗΕ: Εγκλήμα πολέμου οι επιθέσεις στη Μαριούπολη

Σκοπός της Ρωσίας παραμένει να καταλάβει περισσότερα εδάφη και να προωθήσει τη γραμμή των υπό ρωσικό έλεγχο εδαφών βαθύτερα εντός της Ουκρανίας, σύμφωνα με την αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη

ΟΗΕ: Εγκλήμα πολέμου οι επιθέσεις στη Μαριούπολη
Όποιος διέπραξε τις αιματηρές πυραυλικές επιθέσεις στη Μαριούπολη, στην ανατολική Ουκρανία, είχε σκοπίμως βάλει στο στόχαστρο πολίτες, γεγονός το οποίο συνιστά έγκλημα πολέμου, σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών.

«Η Μαριούπολη βρίσκεται εκτός της άμεσης εμπόλεμης ζώνης», είπε ο επικεφαλής των πολιτικών υποθέσεων του ΟΗΕ Τζέφρι Φέλτμαν μιλώντας στην έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας με αντικείμενο την κατάσταση στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, περίπου 30 άμαχοι σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή.

Σύμφωνα με τον Φέλτμαν, η ανάλυση του κρατήρα από τους ειδικούς του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) κατέδειξε ότι οι οβίδες προήλθαν από εδάφη που ελέγχονται από τους αντάρτες.

Κλείσιμο
«Το συμπέρασμα που μπορεί επομένως να εξαχθεί είναι ότι αυτοί οι οποίοι εκτόξευσαν τους πυραύλους στόχευαν εν γνώσει τους τον πληθυσμό. Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», πρόσθεσε.

Η αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Σαμάνθα Πάουερ, τόνισε από την πλευρά της ότι η επίθεση στη Μαριούπολη από τους φιλορώσους αυτονομιστές της Ουκρανίας δείχνει ότι στόχος της Μόσχας είναι να αυξήσει τα ουκρανικά εδάφη που έχει υπό τον έλεγχό της. «Οι στόχοι είναι καινούριοι, όμως ο σκοπός της Ρωσίας παραμένει ο ίδιος: Να καταλάβει περισσότερα εδάφη και να προωθήσει τη γραμμή των υπό ρωσικό έλεγχο εδαφών βαθύτερα εντός της Ουκρανίας», υποστήριξε η Πάουερ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης