Αφγανιστάν: Εξι οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας σε όχημα της βρετανικής πρεσβείας

Αφγανιστάν: Εξι οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας σε όχημα της βρετανικής πρεσβείας

Η Βρετανία απέσυρε τη Δευτέρα και τις τελευταίες στρατιωτικές της δυνάμεις από το νότιο Αφγανιστάν

Αφγανιστάν: Εξι οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας σε όχημα της βρετανικής πρεσβείας
Ένας βρετανός πολίτης είναι ανάμεσα στα τουλάχιστον έξι θύματα της επίθεσης αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα με παγιδευμένο αυτοκίνητο, στόχος της οποίας ήταν αυτοκίνητο της βρετανικής πρεσβείας στην ανατολική Καμπούλ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι άλλοι πέντε νεκροί ήσαν Αγφανοί. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν επίσης 34 άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε παιδιά.

"Ενας εχθρός του λαού με αυτοκίνητο στόχευσε εναντίον οχήματος των ξένων δυνάμεων στην αστυνομική περιοχή 9", ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο χρησιμοποιώντας τον όρο με τον οποίο αποκαλεί τους αντάρτες Ταλιμπάν.

Εκπρόσωπος της βρετανικής πρεσβείας επιβεβαίωσε την επίθεση, αλλά διευκρίνισε πως "δεν υπήρχε διπλωμάτης μέσα στο αυτοκίνητο. Συνεργαζόμαστε με τις αφγανικές αρχές για να διαπιστώσουμε τα αίτια του περιστατικού".

Ο πρεσβευτής της Βρετανίας στο Αφγανιστάν Ρίτσαρντ Σταγκ μετείχε εκείνη την ώρα σε τηλεοπτική εκπομπή. Η πρεσβεία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι εργαζόμενοί της τραυματίστηκαν στην επίθεση εναντίον του διπλωματικού της οχήματος, αλλά δεν σχολίασε την πληροφορία για τον θάνατο του βρετανού πολίτη.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο εξερράγη κοντά στο βρετανικό διπλωματικό όχημα 4X4, στη οδό ταχείας κυκλοφορίας που συνδέει την πρωτεύουσα Καμπούλ και την πόλη Τζαλαλαμπάντ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χασμάτ Στανεκζάι.

Παράλληλα σήμερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι Ταλιμπάν απήγαγαν 15 κυβερνητικούς υπάλληλοι στην βόρεια επαρχία Κουντούζ.

"Οι υπάλληλοι του τελωνείου στο Σερχάν Μπαντάρ κατευθύνονταν στην πόλη Κουντούζ όταν απήχθησαν από αντάρτες Ταλιμπάν αργά χθες. Λέγεται ότι οδηγήθηκαν στην περιοχή Νταστ-ε-Αρτσι. Ο οδηγός θεωρείται ύποπτος για διασυνδέσεις με τους Ταλιμπάν", δήλωσε ο Αμπντούλ Ουασάι Μπασέλ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης