Ιαπωνία: Τραυματίες, αγνοούμενοι και κατάρρευση κτιρίων από σεισμό 6,8 Ρίχτερ

Ιαπωνία: Τραυματίες, αγνοούμενοι και κατάρρευση κτιρίων από σεισμό 6,8 Ρίχτερ

Στην επαρχία Ναγκάνο - Σταμάτησαν τρένα υψηλής ταχύτητας εξαιτίας του σεισμού - Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Τόκιο - Τουλάχιστον 20 οι τραυματίες, εκ των οποίων τρεις σε σοβαρή κατάσταση 

Ιαπωνία: Τραυματίες, αγνοούμενοι και κατάρρευση κτιρίων από σεισμό 6,8 Ρίχτερ
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 Ρίχτερ έγινε αισθητή στην Ιαπωνία, στην επαρχία Ναγκάνο βορειοδυτικά του Τόκιο.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 22:08 ώρα Ιαπωνίας (15:08 ώρα Ελλάδας) με το εστιακό του βάθος να υπολογίζεται σε μόλις 10 χιλιόμετρα και προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση. 

Παρ'όλα αυτά δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, ωστόσο η λειτουργία των τρένων υψηλής ταχύτητας σταμάτησε χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάποια βλάβη εξαιτίας του σεισμού.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το Kyodo News έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 20 τραυματίες, εκ των οποίων τρεις βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταρρεύσει τρία κτίρια στην περιοχή Χακούμπα.

Στο μεταξύ, απεγκλωβίστηκαν 21 άνθρωποι που είχαν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια των κατοικιών της στην Χακούμπα. 



Στο σημείο σπεύδουν άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό αν έχουν σημειωθεί ζημιές και τραυματισμοί σε άλλες περιοχές, ωστόσο, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Τόκιο. 

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η εταιρία Tokyo Electric Power (Tepco), που εκμεταλλεύεται έναν πυρηνικό σταθμό σε κοντινή απόσταση, στο Κασιουαζάκι- Καρίουα στη γειτονική περιφέρεια Νιιγκάτα, διεξάγονται έλεγχοι, όμως, οι επτά αντιδραστήρες του σταθμού βρίσκονται εκτός λειτουργίας.





Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν οι Japan Times, σημειώθηκαν μετασεισμοί μεγέθους 5 της κλίμακας Ρίχτερ.

Στις περιοχές Χακούμπα και Ογκάουα, βόρεια του Ναγκάνο υπάρχουν αναφορές για τραυματίες πολιτών από την κατάρρευση σπιτιών, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ οι σωληνώσεις νερού έχουν υποστεί ζημίες στις παραπάνω περιοχές. 

Παράλληλα, υπάρχει αναφορά για κατολίσθηση που έχει αποκλείσει δρόμο σε ένα από τα χωριά που έχουν πληγεί περισσότερο από τη σεισμική δόνηση. 

Τοπικός αξιωματούχους της Ογκάουα δήλωσε πως η περιοχή επλήγη από σεισμό μεγέθους 6 της κλίμακας Ρίχτερ που διήρκησε για περίπου 20 δευτερόλεπτα.



Την ίδια ώρα, τοπικός αξιωματούχος της Ναγκάνο δήλωσε πως το δημαρχείο έχει δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα από κατοίκους που αναφέρουν τραυματισμούς.

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα, εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης δήλωσε στον ιαπωνικό Τύπο ότι έχει δοθεί εντολή σε ειδική ομάδα των δυνάμεων αμύνης να μεταβούν στις πληγείσες περιοχές.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Θέλω να ζητήσω από τους πολίτες να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο και να αντιδράσουν με ηρεμία», δήλωσε ο Σούγκα. 

Όπως αναφέρουν οι Japan Times τουλάχιστον 200 είναι οι κατοικίες που έχουν υποστεί ζημιές, περίπου 100 αντιμετωπίζουν πρόβλημα ύδρευσης και σε 1,600 σημειώνεται διακοπή στο λεκτρονικό ρεύμα, ενώ έχουν ματαιωθεί δρομολόγια του σιδηροδρομικού δικτύου.

Το γραφείο του πρωθυπουργού έχει προγραμματίσει συνάντηση για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τη συγκέντρωση των απαραίτητων πληροφοριών ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης