Κέρι προς Ισραήλ: Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση

Κέρι προς Ισραήλ: Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με την κλιμάκωση των εντάσεων στην Ιερουσαλήμ

Κέρι προς Ισραήλ: Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, εξέφρασε την Πέμπτη τις ανησυχίες του σχετικά με την κλιμάκωση των εντάσεων στην Ιερουσαλήμ και κάλεσε τους ηγέτες του Ισραήλ να επιτρέψουν την είσοδο στο «Όρος του Ναού» (ονομασία των Εβραίων για το Όρος των Τεμενών) σε μουσουλμάνους προσκυνητές.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο Κέρι καταδίκασε τον πυροβολισμό ενός ακροδεξιού Ισραηλινού ακτιβιστή, του Γεχούντα Γκλικ, στο έξω από το Κέντρο Κληρονομιάς του Μεναχέμ Μπεγκίν στην Ιερουσαλήμ, λέγοντας ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ήδη ζητήσει από τις τοπικές αρχές να δώσουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό.

Ο Γκλικ δέχτηκε επίθεση και τραυματίστηκε έξω από το Κέντρο Κληρονομιάς του Μεναχέμ Μπεγκίν όπου διεξαγόταν την Τετάρτη ένα συνέδριο με σκοπό την προώθηση της εκστρατείας για να επιτρέπεται στους Εβραίους να προσεύχονται στο Όρος του Ναού στην Παλιά Ιερουσαλήμ.

«Είναι απόλυτα απαραίτητο όλες οι πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να αποφύγουν προκλητικές ενέργειες και ρητορικές και να διατηρήσουν τις ιστορικές αρχές στο Όρος του Ναού – τόσο στα λόγια όσο και στην πράξη», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης