Πακιστάν: Αισθητικός βοηθά τα θύματα επιθέσεων με οξύ!

Πακιστάν: Αισθητικός βοηθά τα θύματα επιθέσεων με οξύ!

Σε ένα σαλόνι ομορφιάς στη Λαχώρη του Πακιστάν κανείς δεν θα περίμενε ότι «κρύβεται» μια φιλανθρωπική οργάνωση που στέκεται δίπλα στις γυναίκες - θύματα επιθέσεων με οξύ

Πακιστάν: Αισθητικός βοηθά τα θύματα επιθέσεων με οξύ!
Σε μια ακριβή συνοικία στη Λαχώρη βρίσκεται ένα σαλόνι ομορφιάς που όλοι στην περιοχή γνωρίζουν ότι είναι το καταφύγιο για τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα επιθέσεων με οξύ. Σε χώρες, όπως είναι το Πακιστάν και το Ιράν, δεν αποτελεί είδηση η επίθεση με οξύ, που συνήθως γίνεται για λόγους αυτοδικίας ή «τιμωρίας».

Εδώ και δέκα χρόνια η αισθητικός Musarat Misbah, που θεωρείται επιτυχημένη στον τομέα της, άρχισε να περιθάλπει  παραμορφωμένες γυναίκες, που έχουν δεχθεί επιθέσεις με οξύ, όταν ένα θύμα επίθεσης, την επισκέφθηκε με καλυμμένο το πρόσωπο και ζήτησε την βοήθειά της για αποκατάσταση των ουλών, αλλά και των ανεπανόρθωτων αλλοιώσεων που είχε υποστεί το πρόσωπό της.

Η Musarat Misbah δηλώνει χαρακτηριστικά στο BBC, ότι όταν για πρώτη φορά αντίκρισε στο σαλόνι ομορφιάς που διατηρεί στη Λαχώρη μια γυναίκα που είχε δεχθεί επίθεση με οξύ, με δυσκολία μπόρεσε να σταθεί στα πόδια της από το σοκ που υπέστη, όταν είδε τα χαρακτηριστικά του προσώπου αυτής της γυναίκας τραγικά παραμορφωμένα.

Κλείσιμο
Από τότε με την βοήθεια δωρεών η αισθητικός δημιούργησε την φιλανθρωπική οργάνωση «100 Women» και παρέχει σε αυτές τις γυναίκες, όχι μόνο ιατρική υποστήριξη, αλλά και επαγγελματική εκπαίδευση στο σαλόνι ομορφιάς. Επίσης αρκετές από αυτές τις γυναίκες μένουν και απασχολούνται μόνιμα δίπλα στην Musarat.

Το BBC συνάντησε μια από αυτές τις γυναίκες, την Bushra Shafi, η οποία τώρα εργάζεται δίπλα στην Musarat. Η Shafi δήλωσε ότι δέχθηκε επίθεση με οξύ από την οικογένεια του συζύγου της, επειδή δεν πήρε μεγάλη προίκα. Τότε τα μάτια της «κάηκαν», ενώ η μύτη και τα αυτιά της καταστράφηκαν εν μέρει.



Μπορεί οι γυναίκες αυτές να έχουν κατορθώσει να αποκαταστήσουν την υγεία τους, αλλά οι ουλές στο πρόσωπό τους, είναι οι «μάρτυρες» για ό,τι έχουν περάσει...

Η Musarat αναφέρει στο BBC ότι η κυβέρνηση του Πακιστάν δεν έχει στις προτεραιότητές της τα θύματα αυτών των επιθέσεων, επειδή είναι γυναίκες, ενώ όταν αυτές καταφεύγουν στο δικαστήριο σπάνια δικαιώνονται!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης