Βίντεο: Αμερικανικές προμήθειες για τους Κούρδους στα χέρια τζιχαντιστών

Βίντεο: Αμερικανικές προμήθειες για τους Κούρδους στα χέρια τζιχαντιστών

Απεικονίζεται ένας μασκοφόρος άνδρας που κρατά ένα Καλάσνικοφ, να περπατά κοντά σε κιβώτια που είναι δεμένα σε ένα αλεξίπτωτο

Βίντεο: Αμερικανικές προμήθειες για τους Κούρδους στα χέρια τζιχαντιστών
Τουλάχιστον ένα από τα φορτία με τις προμήθειες που έριξαν την Κυριακή αμερικανικά αεροσκάφη για τους  Κούρδους μαχητές  στο Κομπάνι έπεσε στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε από τους τζιχαντιστές στο Διαδίκτυο.

Στο βίντεο απεικονίζεται ένας μασκοφόρος άνδρας που κρατά ένα Καλάσνικοφ, να περπατά κοντά σε κιβώτια που είναι δεμένα σε ένα αλεξίπτωτο. «Αυτές είναι οι αμερικανικές βοήθειες που έριξαν στους άπιστους», λέει και στη συνέχεια ανοίγει ένα από τα κιβώτια.

Ωστόσο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για ένα δεύτερο αλεξίπτωτο, γεμάτο όπλα, πυρομαχικά και φάρμακα, το οποίο έπεσε σε περιοχή που ελέγχει η οργάνωση, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στρατιωτικών προμηθειών που έριξαν οι Ηνωμένες έχει φτάσει στις κουρδικές δυνάμεις.

Κλείσιμο
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανέφερε πάντως ότι ειδικοί αναλύουν το βίντεο και προσπαθούν να καθορίσουν εάν κάποια από τα κιβώτια της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς τους κούρδους έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ είπε ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ είδαν το βίντεο, αλλά δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητα του καθώς όπως είπε «υπάρχει προφανώς μια σειρά ψευδών πληροφοριών, κυρίως προπαγάνδας στο διαδίκτυο και αυτό το βίντεο μπορεί να ανήκει σε αυτή την κατηγορία».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης