Στην Τεχεράνη ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντάρ αλ-Αμπάντι

Στην Τεχεράνη ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντάρ αλ-Αμπάντι

Θα έχει μια σειρά επαφών με ιρανούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί

Στην Τεχεράνη ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντάρ αλ-Αμπάντι
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντάρ αλ-Αμπάντι έφθασε το βράδυ της Δευτέρας στην Τεχεράνη, για μια έκτακτη συνάντηση με την ιρανική πλευρά όπου θα συζητηθεί η αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.

Τον ιρακινό πρωθυπουργό που φτάνει για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του στην ιρανική πρωτεύουσα, υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο Μεχραμπάντ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν υπεύθυνος για τις αραβικές και αφρικανικές υποθέσεις Χοσέιν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

Ο ιρακινός πρωθυπουργός επικεφαλής αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου θα έχει μια σειρά επαφών με ιρανούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί. Πριν από την αναχώρησή του για το Ιράν, ο Αλ-Αμπάντι δήλωσε ότι ο συντονισμός σχετικά με την υποστήριξη του Ιράν στην εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους είναι ένα από τα θέματα στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών.

Κλείσιμο
Ο ιρακινός πρωθυπουργός χαιρέτισε τις σχέσεις μεταξύ της Τεχεράνης και της Βαγδάτη, λέγοντας, ότι «το Ιράν είναι μία από τις ισχυρές και προηγμένες χώρες του κόσμου». Πρόσθεσε δε ότι θα συζητήσει τη στενότερη συνεργασία με το Ιράν στον τομέα της «ενέργειας, της στέγασης, και της ανοικοδόμησης του Ιράκ».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Μαρζιέχ Αφκχάμ δήλωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία υποστηρίζει την ενότητα, την ακεραιότητα και την ασφάλεια του Ιράκ. Το Ιράν πάντως είχε υποστηρίξει ανοιχτά την προκάτοχό του αλ Αμπάντι στην πρωθυπουργία τον Νούρι αλ-Μαλίκι, στην πολιτική του οποίου πολλοί χρεώνουν την ραγδαία άνοδο εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης