Γαλλία: Ο Ολάντ εγκαινίασε το Ίδρυμα Louis Vuitton

Γαλλία: Ο Ολάντ εγκαινίασε το Ίδρυμα Louis Vuitton

Ο Γάλλος πρόεδρος επισκέφθηκε την αίθουσα όπου εκτίθενται οι μακέτες του Φρανκ Γκέρι συνοδευόμενος από τον αρχιτέκτονα και τον Αρνό, ενώ χαιρέτισε την «καταπληκτική ιδέα» στον σχεδιασμό του κτιρίου

Γαλλία: Ο Ολάντ εγκαινίασε το Ίδρυμα Louis Vuitton
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εγκαινίασε σήμερα το φουτουριστικό κτίριο του Ιδρύματος Louis Vuitton, που σηματοδοτεί την θεαματική είσοδο στο πολιτιστικό τοπίο του Παρισιού του ιδιοκτήτη του ομίλου ειδών πολυτελείας, Μπερνάρ Αρνό.

Ο Γάλλος πρόεδρος, τον οποίο υποδέχθηκαν ο Αρνό μαζί με τη σύζυγό του, πόζαρε στο πλευρό τους για μία φωτογραφία μαζί με τον Φρανκ Γκέρι, τον Αμερικανό αρχιτέκτονα που δημιούργησε το τολμηρό κτίριο που αποτελείται από 12 γυάλινα «πανιά ιστιοφόρου» και βρίσκεται στο Δάσος της Βουλόνης, στο δυτικό Παρίσι.

Ο Ολάντ επισκέφθηκε την αίθουσα όπου εκτίθενται οι μακέτες του Φρανκ Γκέρι συνοδευόμενος από τον αρχιτέκτονα και τον Αρνό, ενώ χαιρέτισε την «καταπληκτική ιδέα» στον σχεδιασμό του κτιρίου.

Κλείσιμο
«Είναι η πρώτη φορά που αυτός (ο Γκέρι) φτιάχνει ένα γυάλινο κτίριο τέτοιων διαστάσεων» παρατήρησε ο Μπερνάρ Αρνό.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους επισκέφθηκε στη συνέχεια τις συλλογές μαζί με τους καλλιτέχνες, όπως ο Μπερτράν Λαβιέ του οποίου εκτίθεται ένα έργο από νέον ή τον Κριστιάν Μπολτανσκί και την οπτικοακουστική του εγκατάσταση.

Ο Ολάντ υπενθύμισε χθες ότι το Ίδρυμα Βιτόν «προέρχεται από μία ιδιωτική πρωτοβουλία».

«Αναπτύξαμε την προστασία των τεχνών (σ.σ. από ιδιώτες χορηγούς) στη Γαλλία, βλέπουμε το αποτέλεσμά της» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο Μπερνάρ Αρνό, ο πλουσιότερος άνδρας της Γαλλίας, δεν αποκάλυψε ούτε το προϋπολογισμό λειτουργίας του ιδρύματος ούτε το κόστος του κτιρίου, το οποίο χρηματοδότησαν εταιρείες που ανήκουν στον όμιλο LVMH.

Το ίδρυμα διαθέτει γκαλερί που εκτείνονται σε 3.500 τετραγωνικά μέτρα όπου αποκαλύπτεται η συλλογή που διαθέτει από το 2006 ο πρόεδρος του οίκου ειδών πολυτελείας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης