Ιράκ: Τουλάχιστον 25 νεκροί σε σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης

Ιράκ: Τουλάχιστον 25 νεκροί σε σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης

Από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων και επιθέσεις με όλμους - Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις

Ιράκ: Τουλάχιστον 25 νεκροί σε σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης
Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων και επιθέσεις με όλμους σε σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης όπως ανέφεραν η ιρακινή αστυνομία αλλά και ιατρικές πηγές.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις αλλά το Ισλαμικό Κράτος, η οργάνωση των σουνιτών τζιχαντιστών που κατέχει από τον περασμένο Ιούνιο μεγάλα τμήματα του βόρειου Ιράκ, φέρεται ως υπεύθυνη για αρκετές επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι στην Βαγδάτη κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Δύο βόμβες που είχαν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα εξερράγησαν σε πολυσύχναστους δρόμους στη συνοικία αλ Χορέγια σκοτώνοντας 20 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 35, σύμφωνα με την ιρακινή αστυνομία και ιατρικές πηγές. Μια άλλη επίθεση με όλμους σημειώθηκε στη συνοικία Σαμπ αλ Μπουρ της βόρειας Βαγδάτης με πέντε νεκρούς και τουλάχιστον 15 τραυματίες.

Κλείσιμο
Η Βαγδάτη είναι αντιμέτωπη με λιγότερες επιθέσεις, σε σύγκριση με τη βία που επικρατεί σε άλλες περιοχές του Ιράκ που αντιμετωπίζουν την επέλαση του Ισλαμικού Κράτους, αν και βομβιστικές επιθέσεις σημειώνονται στην ιρακινή πρωτεύουσα πολύ συχνά.

Επιθέσεις μικρότερης κλίμακας, επίσης σε περιοχές όπου κυριαρχεί το σιιτικό στοιχείο, σημειώθηκαν και σε άλλα σημεία του Ιράκ. Στη Βασόρα του νοτίου Ιράκ,  μια πόλη που είναι κόμβος μεταφοράς πετρελαίου εξερράγη ένα αυτοκίνητο-βόμβα σε χώρο στάθμευσης, με αποτέλεσμα άλλα πέντε οχήματα να τυλιχτούν στις φλόγες. Από αυτήν την βομβιστική επίθεση δεν υπήρξαν θύματα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στην Κιφίλ κοντά στην σιιτική ιερή πόλη της Νατζάφ, τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλα τρία τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου. Στην Κερμπάλα από άλλη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε ένα πολυσύχναστο δρόμο τραυματίστηκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι ενώ καταστράφηκε ένα αστυνομικό όχημα.

Στην υπό κουρδικό έλεγχο πόλη Χάνακιν, βρίσκεται σε απόσταση 140 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Βαγδάτης, τουλάχιστον τέσσερα μέλη των κουρδικών υπηρεσιών ασφαλείας σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν από άλλη μια βομβιστική επίθεση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης