Στους δρόμους οι Νεοϋρκέζοι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Στους δρόμους οι Νεοϋρκέζοι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Πάνω από 100.000 άτομα αναμένεται να διαδηλώσουν στο Μανχάταν με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής που συγκάλεσε για την Τρίτη ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού

Στους δρόμους οι Νεοϋρκέζοι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
«Άμεση δράση» για τη συλλογική αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής θα ζητήσουν αύριο περισσότεροι από εκατό χιλιάδες άνθρωποι, διαδηλώνοντας στο Μανχάταν, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής που συγκάλεσε για την Τρίτη ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει και θα προσφωνήσει τη Σύνοδο, όπως και την 69η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αναμένεται να αφιχθεί σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) στη Νέα Υόρκη.

Στην αυριανή συγκέντρωση- πορεία για το κλίμα θα συμμετάσχουν ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, η επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, Κριστιάνα Φιγκέρες, ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Αλ Γκορ, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, Αμερικανοί γερουσιαστές και βουλευτές, ο «Αγγελιοφόρος της Ειρήνης» του ΟΗΕ, με βασική προτεραιότητα τη μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο, αρκετοί καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, περιβαλλοντιστές, καθώς και οργανωμένα σύνολα, σχολεία, συνδικαλιστικοί, οικολογικοί, θρησκευτικοί και κοινωνικοί φορείς.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, η αυριανή εκδήλωση θα είναι η «μεγαλύτερη πορεία» που έχει γίνει ποτέ στον κόσμο για το κλίμα. Αύριο, θα πραγματοποιηθούν παρόμοιες συγκεντρώσεις και πορείες σε 159 άλλες χώρες.

Όπως επισημαίνεται, επίσης, βασική προτεραιότητα της επικείμενης Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ είναι η προώθηση συμφωνημένης και συντονισμένης προσπάθειας ώστε στα τέλη του 2015 στο Παρίσι να υπάρξει μια νέα συμφωνία για διεθνή ολοκληρωμένη πολιτική στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, προτού να είναι πολύ αργά.

Στο μεταξύ, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε χθες την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στην αμερικανική μεγαλούπολη, επικαλούμενος την «αύξηση των εντάσεων στο εξωτερικό».

Από χθες, ξεκίνησαν να καταφθάνουν στη Νέα Υόρκη αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, υπουργοί Εξωτερικών, επικεφαλής αντιπροσωπειών και χιλιάδες διπλωμάτες, μέλη μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και φορέων που θα λάβουν μέρος στη Σύνοδο Κορυφής για το κλίμα και στις εργασίες της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καθώς και σε δεκάδες εκδηλώσεις, συνέδρια, δεξιώσεις και συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης