ΗΠΑ: Στρατιωτική δράση κατά των τζιχαντιστών επιθυμούν οι περισσότεροι Αμερικάνοι

ΗΠΑ: Στρατιωτική δράση κατά των τζιχαντιστών επιθυμούν οι περισσότεροι Αμερικάνοι

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι 70% των Αμερικανών φοβούνται ότι το Ισλαμικό Κράτος αντιπροσωπεύει μία ευθεία απειλή, με δυνατότητα να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Στρατιωτική δράση κατά των τζιχαντιστών επιθυμούν οι περισσότεροι Αμερικάνοι
Υπέρ της εντατικοποίησης των αεροπορικών πληγμάτων κατά των θέσεων των τζιχαντιστών στο Ιράκ, αλλά και της μεγαλύτερης παροχής στρατιωτικής βοήθειας στις δυνάμεις που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους, τάσσονται οι περισσότεροι Αμερικάνοι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του CNN που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Περισσότερες αεροπορικές επιθέσεις υποστηρίζουν τα τρία τέταρτα και πλέον των ερωτηθέντων, ενώ το 62% τάχθηκε υπέρ της αποστολής περισσότερης στρατιωτικής βοήθειας. Το 83% τάχθηκε υπέρ της αποστολής περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή. Ωστόσο, το 61% αντιτίθεται στην αποστολή αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων, ενώ το 38% είναι υπέρ.

Η δημοσκόπηση έδειξε ακόμη ότι 70% των Αμερικανών φοβούνται ότι το Ισλαμικό Κράτος αντιπροσωπεύει μία ευθεία απειλή, με δυνατότητα να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τόνισε σε συνέντευξή του που προβλήθηκε την Κυριακή ότι δεν θα εξετάσει το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης στο πλαίσιο του σχεδίου του για την αντιμετώπιση της οργάνωσης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να ανακοινώσει την Τετάρτη τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών του ΙΚ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης