Φεντερίκα Μογκερίνι: Ποια είναι η γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία της ευρωπαϊκής διπλωματίας

Φεντερίκα Μογκερίνι: Ποια είναι η γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία της ευρωπαϊκής διπλωματίας

Μαζί με Γιούνκερ και Τουσκ αναλαμβάνουν τη δύσκολη δουλειά

Φεντερίκα Μογκερίνι: Ποια είναι η γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία της ευρωπαϊκής διπλωματίας
Βάφει τα νύχια της κατακόκκινα και θεωρείται το εκλεκτό παιδί του Ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι. Η 41χρονη Φεντερίκα Μογκερίνι, νυν υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, θα αναλάβει τα ηνία της ευρωπαϊκής διπλωματίας ως διάδοχος της Κάθριν Αστον.

Θεωρείται καλά διαβασμένη, μελετηρή, σοβαρή αλλά και άπειρη για τους επικριτές της. Η Μογκερίνι θα εκπροσωπήσει την Κεντροαριστερά στους κόλπους της Ε.Ε έχοντας στο πλευρό της δύο ηγετικές προσωπικότητες που χαίρουν εμπιστοσύνης από το χώρο της Κεντροδεξιάς: τον πολωνό πρωθυπουργό, Ντόναλντ Τουσκ, ένα από τα αγαπημένα παιδιά της Άνγκελα Μέρκελ, ο οποίος αναλαμβάνει το αξίωμα του Χέρμαν Βαν Ρομπάι ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην κεφαλή της Κομισιόν. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα "Le Monde", η "τριανδρία"- "Γιούνκερ-Τουσκ και Μογκερίνι" καλείται να βγάλει από το οικονομικό τέλμα τις χώρες που έχουν γονατίσει από τα σκληρά μέτρα λιτότητας και την ίδια ώρα να επιλύσει φλέγοντα πολιτικά θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως το ουκρανικό και η επέλαση των τζιχαντιστών σε Μέση Ανατολή και Β. Αφρική.



Η Μογκερίνι θεωρείται εκπρόσωπος της "γενιάς του Εράσμους", από το... πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών της Ε.Ε. Ο σύζυγος της, Ματέο Ραμπεζάνι, εκτελεί χρέη νταντάς φροντίζοντας όλο το 24ωρο τις δύο κόρες του ζευγαριού και προσφέροντας επίσης τις υπηρεσίες του στην οργάνωση "Save the Children".
Κλείσιμο

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τουσκ, ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής, θεωρείται "παιδί" του Λεχ Βαλέσα. Γιος ξυλουργού ,πτυχιούχος Ιστορίας,ο 57χρονος πολωνός πρωθυπουργός μπήκε στο κοινοβούλιο αμέσως μετά την πτώση του κομμουνισμού,το 1989.Για τα διεθνή ΜΜΕ, η Μέρκελ πίνει νερό στο όνομα του Τουσκ και αυτός,με τη σειρά του, δεν της χαλάει το χατίρι...



 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης