ΗΠΑ: Βγήκε από το νοσοκομείο γιατρός που είχε ασθενήσει από τον Έμπολα

ΗΠΑ: Βγήκε από το νοσοκομείο γιατρός που είχε ασθενήσει από τον Έμπολα

Ο 33χρονος γιατρός δούλευε σε ιεραποστολική οργάνωση στη δυτική Αφρική και είχε μολυνθεί από τον ιό

ΗΠΑ: Βγήκε από το νοσοκομείο γιατρός που είχε ασθενήσει από τον Έμπολα
Ο 33χρονος γιατρός Κέντ Μπράντλι είχε ταξιδέψει στη Λιβερία και πρόσφερε ιεραποστολικό έργο στην χριστιανική οργάνωση «Σαμαρείτες» μέχρι που προσβλήθηκε από τον ιό του Έμπολα, στις αρχές Αυγούστου. Ο γιατρός μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Emory στην Ατλάντα των ΗΠΑ, όπου του χορηγήθηκε θεραπεία με πειραματικό φάρμακο.

Ο γιατρός βγαίνει σήμερα από το νοσοκομείο και αναμένεται να κάνει δηλώσεις σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.

Μαζί με τον Μπράντλι στη Λιβερία ήταν και η 59χρονη Νάνσι Ράιτμπολ, η οποία προσέφερε και αυτή ιεραποστολικό έργο στους ασθενείς με Έμπολα και μολύνθηκε επίσης από τον θανατηφόρο ιό. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο ίδιο νοσοκομείο με τον γιατρό Μπράντλι και προς το παρόν έχει γίνει γνωστό ότι βγήκε από την μονάδα εντατικής θεραπείας, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί αν πρόκειται και αυτή να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Κλείσιμο
Το φάρμακο που χορηγήθηκε στους δύο ασθενείς είναι το πειραματικό ZMapp, το οποίο σύμφωνα με τον γιατρό Τζέσε Γκούντμαν, πρώην επικεφαλής της Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ, βρίσκεται σε περιορισμένη ποσότητα.

Ο Franklin Graham, πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης των «Σαμαρειτών», επαίνεσε τον γιατρό για τον γενναίο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την ασθένειά του και ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου για την άψογη νοσηλεία που παρείχαν στον Μπράντλι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης