ΗΠΑ: Να ελεγχθούν τα ρωσικά φορτηγά που μεταβαίνουν στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Να ελεγχθούν τα ρωσικά φορτηγά που μεταβαίνουν στην Ουκρανία

H Δύση φοβάται ότι η Μόσχα μπορεί να προσπαθήσει να βοήθεια στους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες

ΗΠΑ: Να ελεγχθούν τα ρωσικά φορτηγά που μεταβαίνουν στην Ουκρανία
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την απαίτηση του Κιέβου να ελεγχθούν στα σύνορα τα φορτηγά της ρωσικής αυτοκινητοπομπής που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία, καθώς η Δύση φοβάται ότι η Μόσχα μπορεί να προσπαθήσει να βοήθεια στους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες.

Η Ουάσινγκτον και πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν εκφράσει ανησυχίες για την οχηματαγωγή των 262 φορτηγών που κατευθύνεται προς την Ουκρανία. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο πάντως, τα φορτηγά μεταφέρουν μόνο είδη πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο από τις συγκρούσεις.

"Η Ρωσία δεν έχει το δικαίωμα να μπει (σε ουκρανικό έδαφος) χωρίς την άδεια του Κιέβου, είτε το κάνει για ανθρωπιστικούς λόγους, είτε με οποιοδήποτε άλλο πρόσχημα", δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, οι ουκρανικές αρχές "έχουν καταστρώσει ένα σχέδιο" στο οποίο έχουν εμπιστοσύνη οι ΗΠΑ. "Πλέον, επαφίεται στους Ρώσους να παίξουν το παιχνίδι", πρόσθεσε.

Τα ρωσικά φορτηγά αναμένεται να φτάσουν αύριο Τετάρτη στα σύνορα με την Ουκρανία.
Σχηματίζουν μια φάλαγγα μήκους περίπου τριών χιλιομέτρων και σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας μεταφέρουν 1.800 τόνους τροφίμων και φαρμάκων καθώς και γεννήτριες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης