Ιράκ: Συνετρίβη ελικόπτερο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια

Ιράκ: Συνετρίβη ελικόπτερο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια

Μετέφερε τρόφιμα στους εκτοπισμένους Γιαζιντίτες στην περιοχή του όρους Σιντζάρ - Ανάμεσα στους τραυματίες δημοσιογράφος των New York Times και η Ιρακινή βουλευτής που είχε ξεσπάσει σε κλάματα στο κοινοβούλιο

Ιράκ: Συνετρίβη ελικόπτερο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια
Ελικόπτερο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στους εκτοπισμένους Κούρδους Γιαζιντίτες του Ιράκ που ζουν υπό άθλιες συνθήκες στο όρος Σιντζάρ, συνετρίβη στην περιοχή προκαλώντας το θάνατο του πιλότου και τον τραυματισμό των υπόλοιπων επιβαινόντων.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα ανάμεσα στους τραυματίες είναι και η δημοσιογράφος των New York Times, Αλίσα Τζ. Ρούμπιν, η οποία φέρει κατάγματα στα χέρια, αλλά η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο φωτορεπόρτερ της εφημερίδας, Άνταμ Φέργκιουσον, επικοινώνησε μέσω τηλεφώνου στα γραφεία των Times δηλώνοντας πως δεν τραυματίστηκε.

Κλείσιμο

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, το ελικόπτερο είχε μόλις ολοκληρώσει τη μεταφορά του υλικού στα μέλη της μειονότητας των Γιαζιντιτών και λίγη ώρα μετά την απογείωσή του συντρίβη.

Διεθνή δίκτυα αναφέρουν πως στο αεροσκάφος βρίσκονταν περίπου 20 άνθρωποι, εκ των οποίων πολλοί Γιαζιντίτες, αλλά και η Ιρακινή βουλευτής Βιβιάν Ντακίλ, η οποία προ ημερών είχε ξεσπάσει σε κλάματα στο ιρακινό κοινοβούλιο μιλώντας για τη σφαγή των Γιαζιντιτών από τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε.

Σύμφωνα με Ιρακινό υποστράτηγο, το αεροσκάφος ήταν ρωσικής κατασκευής, ενώ δήλωσε πως οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με άλλο ελικόπτερο στην πόλη Ιρμπίλ.

Οι Ιρακινοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για «ατύχημα», ωστόσο δήλωσαν πως δεν είναι σαφή ακόμα τα αίτια της συντριβής.

Παρόλα αυτά, ο δημοσιογράφος του Channel 4, Τζόναθαν Ράγκμαν, δήλωσε πως λίγη ώρα πριν απογειωθεί το ελικόπτερο, ο πιλότος του είχε εκφράσει την ανησυχία του καθώς πίστευε πως στο αεροσκάφος υπήρχαν πολλοί περισσότεροι επιβαίνοντες από το επιτρεπτό όριο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης