ΗΠΑ: Ξεκινούν πειραματικές δοκιμές για το φάρμακο κατά του Έμπολα

ΗΠΑ: Ξεκινούν πειραματικές δοκιμές για το φάρμακο κατά του Έμπολα

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έδωσε το «πράσινο φως» για μερική έγκριση του φαρμάκου κατά της θανατηφόρας ασθένειας

ΗΠΑ: Ξεκινούν πειραματικές δοκιμές για το φάρμακο κατά του Έμπολα

Παρά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, πως δεν έχει τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να δώσει το «πράσινο φως» για την έγκριση του φαρμάκου κατά του θανατηφόρου ιού Έμπολα, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ δίνει μερική έγκριση για τη χρήση του.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, ο αρμόδιος οργανισμός ανακοίνωσε τη μερική έγκριση του φαρμάκου TKM-Ebola για περιορισμένη πειραματική χρήση σε ανθρώπους που φέρουν τον ιό.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ αναθεώρησε την αποτελεσματικότητα του TKM-Ebola για ασθενείς που έχουν προσβληθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καναδικής φαρμακευτικής εταιρίας Tekmira Pharmaceuticals, Μαρκ Μάρει.

Έπειτα από το «πράσινο φως» οι μετοχές της εταιρίας εκτοξεύτηκαν κατά 20% τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, ποσοστό που είχε να σημειωθεί από τον περασμένο Απρίλιο.

Κλείσιμο

Μάλιστα, οι μετοχές των επενδυτών σημείωσαν άνοδο κατά 40% τις τελευταίες ημέρες αφότου το φάρμακο κατά του ιού έγινε παγκοσμίως γνωστό.

Ωστόσο, οι μετοχές έπεσαν και πάλι μόλις οι επικεφαλής του νοσοκομείου Έμορι, στην Ατλάντα όπου νοσηλεύονται δύο Αμερικανοί που έχουν προσβληθεί από τον Έμπολα, γνωστοποίησαν πως χρησιμοποιήθηκε φάρμακο άλλης εταιρίας για την θεραπεία τους.

Όπως επισημαίνουν διεθνή δίκτυα, οι επενδυτές πιστεύουν πως το φάρμακο μπορεί να αποφέρει τεράστια κέρδη στην εταιρία.

Σύμφωνα με το CNN η Tekmira Pharmaceuticals έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο ύψους 140 εκατ. δολαρίων με την κρατική κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για την παρασκευή του TKM-Ebola.

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης