Δίκη Πιστόριους: Στις 11 Σεπτεμβρίου η τελική ετυμηγορία

Δίκη Πιστόριους: Στις 11 Σεπτεμβρίου η τελική ετυμηγορία

Η υπεράσπιση παρομοίασε τον Όσκαρ Πιστόριους με... κακοποιημένη γυναίκα και την άτυχη Ρίβα με τον... βίαιο σύζυγο που οπλίζει το χέρι της!!!

Δίκη Πιστόριους: Στις 11 Σεπτεμβρίου η τελική ετυμηγορία
Η ώρα της κρίσης πλησιάζει (41η ημέρα δίκης) και η υπερασπιστική γραμμή του Παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να αποδείξει την αθωότητα του διάσημου «blade runner», αγγίζοντας, θα τολμούσαμε να πούμε, τα όρια του παραλογισμού...

Παρακολουθώντας την τελική αγόρευση από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία σήμερα Παρασκευή η εξέλιξη που σοκάρει την κοινή γνώμη είναι ότι η υπεράσπιση του Πιστόριους παρομοιάζει την αντίδραση του Παραολυμπιονίκη, ως μια υπερβολική αντίδραση στον κίνδυνο, ακριβώς όπως μια γυναίκα σκοτώνει τον βίαιο άντρα της έπειτα από πολλά χρόνια... Επισημαίνει δε, ότι δεν είναι αντιφατικό ο Πιστόριους να είχε δύο αντιδράσεις ταυτόχρονα, αυτή της υποθετικής αυτοάμυνας και της ακούσιας ανταπόκρισης σε ένα ξαφνικό και αναπάντεχο ερέθισμα.

Ο παραλληλισμός της κατάστασης του Πιστόριους με αυτή μιας κακοποιημένης γυναίκας δημιουργεί πολλαπλά ερωτήματα στους δικαστές, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian.

Κλείσιμο
Ο συνήγορος του Όσκαρ Πιστόριους δήλωσε σήμερα κατά την παρουσίαση των τελικών επιχειρημάτων του στη δίκη του παραολυμπιονίκη ότι όταν ο πελάτης του πυροβόλησε και σκότωσε τη σύντροφό του Ρίβα Στίνκαμπ, ξύπνησαν τα «αρχέγονα ένστικτά του», επειδή τον κυρίευσε ο φόβος κι αισθάνθηκε ευάλωτος.

Ο συνήγορος του Πιστόριους Μπάρι Ρουξ υποστήριξε ότι ο πελάτης του πυροβόλησε τη σύντροφό του έξω από την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου όπου εκείνη είχε καταφύγει επειδή την πέρασε για διαρρήκτη, δηλαδή ευρισκόμενος σε αυτοάμυνα, και γι αυτό τον λόγο θα πρέπει να αθωωθεί.

Ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ, σε όλη τη διάρκεια της δίκης που ξεκίνησε τον Μάρτιο, εμφάνισε τον Πιστόριους ως έναν θερμοκέφαλο, με πάθος για τα όπλα, ο οποίος σκότωσε την 29χρονη από πρόθεση και έπειτα από καυγά.

Ο Ρουξ είπε σήμερα ότι η ψυχιατρική αξιολόγηση που έγινε στον Πιστόριους απέδειξε ότι ο αθλητής είχε αυξημένα αντανακλαστικά εξαιτίας της αναπηρίας του - είναι ακρωτηριασμένα και τα δύο πόδια του - και τόνισε ότι τη στιγμή που πυροβόλησε δεν φορούσε τα προσθετικά του μέλη. Επισήμανε ακόμη ότι η εισαγγελία κάλεσε μόνο μάρτυρες οι οποίοι υποστήριξαν τα επιχειρήματά της και όχι άλλους σημαντικούς μάρτυρες, περιλαμβανομένων αστυνομικών, οι οποίοι ενδεχομένως να υπονόμευαν την υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει, ο Πιστόριους θεωρούσε ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα να πυροβολήσει κάποιον που θεώρησε ότι είναι διαρρήκτης.

Ο ίδιος υποστήριξε επίσης ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων ως προς τις φωνές μίας γυναίκας που άκουσαν πριν από τους πυροβολισμούς, ήταν αντιφατικές.


Ο Παραολυμπιονίκης κατέφθασε σήμερα στο δικαστήριο, φανερά καταβεβλημένος, με τους υποστηρικτές του να έχουν κρεμάσει τεράστια πανό έξω από το δικαστήριο που γράφουν: «Όσκαρ, ήσουν, είσαι και θα είσαι η έμπνευσή μας, ένας πραγματικός ήρωας».


Στο δικαστήριο βρίσκεται η οικογένεια του Παραολυμπιονίκη, αλλά και οι γονείς της αδικοχαμένης Ρίβα Στίνκαμπ.



Στην έναρξη της δίκης παρουσιάστηκε επιπλέον φωτογραφικό υλικό από το σπίτι του Πιστόριους και τον τόπο του εγκλήματος, ενώ στη συνέχεια έγινε ανάλυση των μηνυμάτων του ζευγαριού, τα οποία χαρακτηρίστηκαν από το δικαστήριο ως μηνύματα αληθινής αγάπης. Ωστόσο, το δικαστήριο στάθηκε και στα μηνύματα όπου η Ρίβα εξέφραζε τους φόβους, ζώντας στο πλευρό του Παραολυμπιονίκη.



Ο Πιστόριους παραδέχτηκε και την ενοχή του για τον πυροβολισμό στο εστιατόριο, με την υπερασπιστική του γραμμή να δηλώνει ότι ο Πιστόριους έκανε κάποιο λάθος.

Η τελική ετυμηγορία θα ακουστεί στις 11 Σεπτεμβίου. 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης