Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λιβερία λόγω Έμπολα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λιβερία λόγω Έμπολα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από το ξέσπασμα του επικίνδυνου ιού στις χώρες της δυτικής Αφρικής έχουν πεθάνει τουλάχιστον 930 άνθρωποι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λιβερία λόγω Έμπολα
Η πρόεδρος της Λιβερίας Ellen Johnson-Sirleaf κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 90 ημέρες λόγω της ταχείας εξάπλωσης του ιού Εμπολα, λέγοντας ότι οι διαστάσεις που έχει λάβει η επιδημία, απειλεί την ασφάλεια του κράτους.

«Η κυβέρνηση και ο λαός της Λιβερίας απαιτούν έκτακτα μέτρα για την επιβίωση του κράτους μας και για την προστασία της ζωής του λαού μας», είπε. «Εγώ... κηρύσσω σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρη τη Δημοκρατία της Λιβερίας, με ισχύ από τις 6 Αυγούστου 2014 και για μια περίοδο 90 ημερών».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από το ξέσπασμα του επικίνδυνου ιού στις χώρες της δυτικής Αφρικής έχουν πεθάνει τουλάχιστον 930 άνθρωποι.
Κλείσιμο

Ο Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), επισημαίνει ότι από την 1η Αυγούστου ο αριθμός των θυμάτων έχει αυξηθεί δραματικά, ενώ οι προσβληθέντες από τον ιό στις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχουν επηρεαστεί ξεπέρασε τα 1.600 άτομα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης