Πούτιν: Προχωρά σε αντίποινα κατά της Δύσης

Πούτιν: Προχωρά σε αντίποινα κατά της Δύσης

Ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε τους υπουργούς του να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων ως απάντηση στις τελευταίες κυρώσεις που επέβαλε στη Μόσχα η Κομισιόν - Ανυπολόγιστες οι συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης ακόμα και για την ελληνική οικονομία

Πούτιν: Προχωρά σε αντίποινα κατά της Δύσης
Στην αντεπίθεση περνά ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης έδωσε εντολή στη ρωσική κυβέρνηση για αντίποινα στις δυτικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Πούτιν διέταξε την κυβέρνησή του να προχωρήσει στη λήψη μέτρων, ως απάντηση στις τελευταίες κυρώσεις που επέβαλε στη Μόσχα η Δύση, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε, ωστόσο, ότι οποιεσδήποτε νέες κινήσεις πρέπει να αποφύγουν να βλάψουν τους Ρώσους καταναλωτές.
Κλείσιμο

«Αυτό πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, για να υποστηρίξει τους εγχώριους παραγωγούς αλλά να μην βλάψει τους καταναλωτές» φέρεται να δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει ήδη προτείνει μια σειρά από αντίποινα ενάντια στις επονομαζόμενες κυρώσεις συγκεκριμένων χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, ως αντίποινα στις κυρώσεις της Δύσης, η Μόσχα έχει απαντήσει με απαγόρευση στις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών από την Πολωνία, ενώ το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την επιβολή εισαγωγικών δασμών στα ουκρανικά αγαθά.

Μάλιστα, η Ρωσία κατηγορείται ότι επιβάλλει περιορισμούς, επικαλούμενη υγειονομικούς λόγους ως μέσο άσκησης πίεσης στις γειτονικές χώρες.

Περνώντας στην αντεπίθεση για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν, το ρωσικό ΥΠΕΞ είχε προειδοποιήσει ότι αυτές «θα έχουν μοιραία ως αποτέλεσμα άνοδο των τιμών στην αγορά της ενέργειας στην Ευρώπη» και μια «επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ - Ρωσίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης