Βελτιώνεται η υγεία του Αμερικανού γιατρού που έχει τον ιό Έμπολα

Βελτιώνεται η υγεία του Αμερικανού γιατρού που έχει τον ιό Έμπολα

Αισιόδοξοι οι γιατροί, αλλά δεν κάνουν προβλέψεις για την πορεία της υγείας του 33χρονου γιατρού

Βελτιώνεται η υγεία του Αμερικανού γιατρού που έχει τον ιό Έμπολα
Η κατάσταση του αμερικανού γιατρού Κεντ Μπράντλι, ο οποίος προβλήθηκε στην Αφρική από τον ιό Έμπολα και επέστρεψε χθες Σάββατο στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε θεραπεία, «φαίνεται να βελτιώνεται», δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών υγείας. 

«Είναι ενθαρρυντικό διότι η κατάσταση της υγείας του φαίνεται να βελτιώνεται (…) και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να πηγαίνει καλύτερα», δήλωσε ο δρ Τομ Φρίντεν διευθυντής του Ομοσπονδιακού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) όταν ρωτήθηκε σχετικά από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, χωρίς όμως να κάνει κάποια πρόβλεψη για την εξέλιξη της υγείας του Μπράντλι. 

Κλείσιμο

Ο Κεντ Μπράντλι, 33 ετών, η κατάσταση του οποίου είχε χαρακτηριστεί από την Παρασκευή σταθερή αλλά κρίσιμη, βγήκε χθες μόνος του από το ασθενοφόρο που τον μετέφερε χθες στο νοσοκομείο Έμορι της Ατλάντας φορώντας μια ειδική στολή και με τη βοήθεια ενός άλλου προσώπου που επίσης φορούσε προστατευτική στολή. 



Εκτός από τον Μπράντλι και μια από τις βοηθούς του, η αμερικανίδα Νάνσι Ράιτμπολ, έχει προβληθεί από τον ιό Έμπολα και αναμένεται να μεταφερθεί στις ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες για να νοσηλευθεί στο ίδιο νοσοκομείο, ένα από τα τέσσερα που υπάρχουν στη χώρα και είναι εξοπλισμένα για να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους ασθένειες. 

Και οι δύο εργάζονταν για την οργάνωση αρωγής Samaritan’s Purse στη Λιβερία, μια από τις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής μαζί με τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα που αντιμετωπίζουν μια ευρεία επιδημία αιμορραγικού πυρετού που σε μεγάλο μέρος της οφείλεται στον ιό Έμπολα. 

Μέχρι στιγμής 729 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε σύνολο περίπου 1.300 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί από τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης