Συμφωνία στις Βρυξέλλες για τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Συμφωνία στις Βρυξέλλες για τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Κατέληξαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία για το νέο γύρο ταξιδιωτικών κυρώσεων σε βάρος προσώπων και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων εταιρειώ

Συμφωνία στις Βρυξέλλες για τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία
Οι πρεσβευτές των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία για το νέο γύρο ταξιδιωτικών κυρώσεων σε βάρος προσώπων και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων εταιρειών με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία.

Στον κατάλογο των προσώπων που θα υποστούν τις νέες κυρώσεις περιλαμβάνονται συνεργάτες του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς και εταιρείες που θα δουν τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν σε ευρωπαϊκές χώρες να "παγώνουν", ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Ο κατάλογος αυτός αναμένεται ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα αύριο Τρίτη ή την Τετάρτη και αποτελεί προσθήκη στην προϋπάρχουσα λίστα των 87 προσώπων και 20 οργανισμών που έχουν μπει στο στόχαστρο των Βρυξελλών.

Κλείσιμο
Τρεις διπλωμάτες που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς υπό τον όρο ότι θα παραμείνουν ανώνυμοι είπαν ότι δεν μπορούν να αποκαλύψουν λεπτομέρειες, όμως στους στόχους των κυρώσεων περιλαμβάνονται πρόσωπα και εταιρείες που στηρίζουν ή ωφελήθηκαν από την αποσταθεροποίηση και την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

"Ο κατάλογος περιλαμβάνει μεμονωμένα πρόσωπα, ημέτερους και οντότητες", είπε ο ένας από αυτούς. Ένας άλλος σημείωσε ότι ο κατάλογος "επιδέχεται νομικές βελτιώσεις" και η σύνταξή του θα ολοκληρωθεί αύριο, αφού οι διπλωμάτες της ΕΕ συνεχίσουν τις συνομιλίες τους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης