Ισραήλ: Βγάζουν selfies ενώ σκοτώνονται παιδιά

Ισραήλ: Βγάζουν selfies ενώ σκοτώνονται παιδιά

Τη στιγμή που οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο στην Παλαιστίνη για να σώσουν παιδιά από τα ισραηλινά πυρά, οι νεαροί Ισραηλινοί ποζάρουν χαμογελαστοί στο φακό

Ισραήλ: Βγάζουν selfies ενώ σκοτώνονται παιδιά

Πνίγηκε και πάλι στο αίμα η Λωρίδα της Γάζας με νέα επίθεση του ισραηλινού στρατού να έχει πλήξει ένα ακόμα σχολείο-καταφύγιο του ΟΗΕ στην περιοχή Μπέιτ Χανούν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 15 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 200 να τραυματιστούν.

Τη στιγμή που οι άνδρες των σωστικών συνεργείων μετέφεραν δεκάδες τρομαγμένα παιδιά που βλέπουν καθημερινά το θάνατο στο πλησιέστερο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, λίγα χιλιόμετρα μακριά οι νέοι Ισραηλινοί «τραβούν» selfies με τα κινητά τους τηλέφωνα από τα καταφύγια.



Το απίστευτο φαινόμενο με τις φωτογραφίες από τα καταφύγια έχει κατακλύσει τους τόπους κοινωνικής δικτύωσης με τους νεαρούς Ισραηλινούς να ποζάρουν χαμογελαστοί στο φακό, ενώ δίπλα τους σκοτώνονται αθώα παιδιά από τα πυρά του ισραηλινού στρατού.

Κλείσιμο

Τη στιγμή που ηχούν οι σειρήνες αεράμυνες εκατοντάδες Ισραηλινοί σπεύδουν στα καταφύγια, χωρίς ωστόσο να χάνουν την ψυχραιμία τους και τη διάθεσή τους για… χαλάρωση.

Μάλιστα, σε μία από τις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης, φαίνονται νεαρά κορίτσια να κάνουν ακόμα και μάσκες ομορφιάς, να απολαμβάνουν το μπάνιο τους, να γελάνε με τις φίλες τους και να φωτογραφίζονται αγκαλιά με τα αγαπημένα τους κατοικίδια.

Η Σάρα Έισεν που μένει στην περιοχή Μπέιτ Σέμες στο κεντρικό Ισραήλ, όπως αναφέρει η ισραηλινή Haaretz, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα γκρουπ στο Facebook με τίτλο «Bomb Shelter Selfies», καθώς όπως είπε «υπάρχουν selfie για όλα, οπότε σκέφτηκα γιατί να μην υπάρχει και από τα καταφύγια;».

Εξήγησε, μάλιστα, πως μέσω των φωτογραφιών αυτών θέλει να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο ότι «δεν αφήνουμε όσα συμβαίνουν να μας καταβάλουν».



Ανάμεσα στις ξέγνοιαστες στιγμές που απαθανατίζουν οι Ισραηλινοί, υπάρχει και μία εξίσου χαρούμενη λήψη με δύο νεαρές, οι οποίες φωτογραφίζονται χαμογελαστές με τη λεζάντα να αναγράφει: «Λατρεύω αυτή την εκεχειρία».

Την ίδια στιγμή, το γκρουπ δίνει και συμβουλές για το πώς μπορούν οι γονείς να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά τους την ώρα που θα βρίσκονται στα καταφύγια, ενώ δεκάδες είναι οι Εβραίοι από όλο τον κόσμο που στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης.



«Χαιρόμαστε που είστε ασφαλείς, που έχετε υπέροχη και θετική συμπεριφορά και χαμογελάτε», αναφέρει σε μήνυμά της η εβραϊκή κοινότητα της Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο η διαδικτυακή ομάδα έχει προκαλέσει την έντονη κριτική χρηστών του Διαδικτύου που θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο οι Ισραηλινοί ασεβούν για τα θύματα της ισραηλινής επιχείρησης.

«Μαντέψτε ποιος δεν έχει καταφύγια και ασφαλές μέρος για να κρυφτεί; Τα παιδιά της Γάζας. Τα ελάχιστα κινητά τηλέφωνα υπάρχουν για έκτακτη ανάγκη και όχι για selfies... Γιατί μαντέψτε ποιος ελέγχει την ηλεκτροδότηση; Το Ισραήλ», αναφέρει ένας χρήστης του Διαδικτύου φανερά ενοχλημένος από τη συμπεριφορά των νεαρών Ισραηλινών.



Ενας ακόμα, τονίζει πως γυναίκες και παιδιά χάνουν τη ζωή τους στην Παλαιστίνη καθώς δεν έχουν την πολυτέλεια να βρουν καταφύγιο σε ασφαλές μέρος, με τις ισραηλινές βόμβες να πέφτουν από τον ουρανό.

Όλα αυτά, τη στιγμή που η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού έχει προκαλέσει το θάνατο 718 Παλαιστινίων, εκ των οποίων εκατοντάδες παιδιά και γυναίκες, ενώ από τις συγκρούσεις με τη Χαμάς έχουν χάσει τη ζωή τους 32 Ισραηλινοί στρατιώτες.



 

Προς άρση της απαγόρευσης των πτήσεων προς και από το Ισραήλ

Μετά την εντολή που έδωσαν πολλές αεροπορικές εταιρίες, εκ των οποίων οι αμερικανικές και οι γαλλικές αερογραμμές, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας ανακοίνωσε πως θα άρει σύντομα την προειδοποίησή του προς τις αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν να πετούν προς το Ισραήλ.

«Πρόκειται να άρουμε την προειδοποίησή μας να αποφεύγονται οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ», δήλωσε ο Ντομινίκ Φούντα, εκπρόσωπος του EASA.



Νωρίτερα σήμερα η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) ήρε την απαγόρευση πτήσεων αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών προς και από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, αλλά προειδοποίησε περί «της πολύ ασταθούς κατάστασης» στην περιοχή, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες το βράδυ.

 

Γαλλία: Χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους Παλαιστινίους

Τη στιγμή που εκατοντάδες είναι οι άμαχοι Παλαιστίνιοι που προσπαθούν να επιζήσουν από το ανηλεές σφυροκόπημα του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, η Γαλλία ανακοίνωσε πως θα εκταμιεύσει 11 εκατ. ευρώ για τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, η γαλλική κυβέρνηση πρόκειται να εκταμιεύει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 11 εκατ. ευρώ για τη Γάζα, εκ των οποίων τα οκτώ θα διατεθούν στην Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία είναι εγκατεστημένη στη Δυτική Όχθη, και τα υπόλοιπα τρία στα Ηνωμένα Έθνη και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.

 

Βρετανία: Ανησυχία για τα θύματα

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, εξέφρασε την ανησυχία του για τον «βαρύ απολογισμό» των θυμάτων μεταξύ των αμάχων στη Γάζα και κάλεσε να συμφωνηθεί το ταχύτερο δυνατόν η κήρυξη κατάπαυσης του πυρός. Βέβαια, δεν παρέλειψε να υπερασπιστεί το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται έναντι της Χαμάς.

«Είμαστε πάρα πολύ ανήσυχοι για τον βαρύ απολογισμό (θυμάτων) μεταξύ των αμάχων. Επιθυμούμε να επιτευχθεί το ταχύτερο μια εκεχειρία», είπε ο Χάμοντ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησε στην Ιερουσαλήμ μαζί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η Μεγάλη Βρετανία έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται και να προστατεύει τους πολίτες του», πρόσθεσε ο Χάμοντ. «Ο σημερινός κύκλος βίας ξέσπασε λόγω της ρίψης ρουκετών από τη Χαμάς σε ισραηλινές πόλεις κατά παράβαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», συνέχισε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και αναμένεται να συνεχίσει την περιοδεία του στην περιοχή με μια επίσκεψη στο Κάιρο.



Παράλληλα, ο Νετανιάχου επανέλαβε πως για την ευθύνη για τους θανάτους των αμάχων φέρει η Χαμάς, η οποία όπως τόνισε, τους χρησιμοποιεί για «ανθρώπινες ασπίδες».

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης