Το Χάρβαρντ έχει βιβλίο με εξώφυλλο από ανθρώπινο δέρμα!

Το Χάρβαρντ έχει βιβλίο με εξώφυλλο από ανθρώπινο δέρμα!

Ένας από τους επιμελητές της βιβλιοθήκης στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι γεγονός πως ένα από τα 15.000 βιβλία που διαθέτει το φημισμένο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης έχει εξώφυλλο από ανθρώπινο δέρμα!

Το Χάρβαρντ έχει βιβλίο με εξώφυλλο από ανθρώπινο δέρμα!
Η είδηση μοιάζει απίστευτη και παρόλο που «ταξιδεύει» εδώ και περίπου ένα μήνα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης μόλις σήμερα ένας επιμελητής από την βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ επιβεβαίωσε ότι ένα από τα βιβλία που έχει στην κατοχή του το πανεπιστήμιο έχει εξώφυλλο από ανθρώπινο δέρμα.

Όταν η απίστευτη είδηση είχε πρωτοεμφανιστεί στα μέσα ενημέρωσης έγινε λόγος για τρία βιβλία που υπήρχαν στην βιβλιοθήκη του Χάρβαρντ και το εξώφυλλό τους είχε φτιαχτεί με την τεχνική της ανθρωποδερμικής.

Όμως, το πανεπιστήμιο που από την αρχή δεν διέψευσε την είδηση, ζήτησε από το τμήμα Φασματομετρίας Μάζας να διερευνήσει την υπόθεση και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τελικά μόνο το ένα από τα τρία βιβλία που είχαν «κατηγορηθεί» ότι έχουν εξώφυλλο από ανθρώπινο δέρμα, έχει τελικά εξώφυλλο που έχει κατασκευαστεί με την τεχνική της ανθρωποδερμίας.

Κλείσιμο
Μετά από την εξέταση των εξωφύλλων στο εργαστήριο αποκαλύφθηκε ότι το βιβλίο με τίτλο «Des destinees de l' ame», που έγραψε ο γάλλος συγγραφέας Αρσέν Ουσέ και το δώρισε ένας άντρας στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου το 1930, έχει εξώφυλλο από ανθρώπινο δέρμα, ενώ το εξώφυλλο των άλλων δύο επίμαχων βιβλίων έχει κατασκευαστεί από δέρμα προβάτου.

Μάλιστα μέσα στο γαλλικό βιβλίο «Des destinees de l' ame», («Προορισμοί της ψυχής»), υπήρχε και σημείωμα του δωρητή που εξηγούσε ότι το δέρμα με το οποίο είχε δεθεί το εξώφυλλο του συγκεκριμένου βιβλίου ανήκε σε γυναίκα ψυχοπαθή που είχε πεθάνει από εγκεφαλικό και που κανείς δεν την είχε αναζητήσει.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους επιμελητές του Χάρβαρντ, η τεχνική της ανθρωποδερμίας στα εξώφυλλα βιβλίων ήταν κάτι συνηθισμένο τουλάχιστον από τον 15ο αιώνα και γινόταν για διάφορους λόγους ανάμεσα στους οποίους και η διατήρηση της μνήμης των νεκρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης