Βίντεο: Επιτυχής εκτόξευση του πυραύλου Σογιούζ από το Καζακστάν

Βίντεο: Επιτυχής εκτόξευση του πυραύλου Σογιούζ από το Καζακστάν

Το Σογιούζ αναμένεται να φθάσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που είναι σε τροχιά περίπου 400 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη σε έξι ώρες

Βίντεο: Επιτυχής εκτόξευση του πυραύλου Σογιούζ από το Καζακστάν
Ο πύραυλος Σογιούζ που μεταφέρει τριμελές πλήρωμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εκτοξεύθηκε με επιτυχία τα ξημερώματα της Πέμπτης από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

Η διαστημική αποστολή TMA - 13M μεταφέρει τον Αμερικανό αστροναύτη Ριντ Γουάισμεν, τον κοσμοναύτη Μαξίμ Σουράγιεφ της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαστήματος (Roscosmos) και τον Αλεξάντερ Γκέρστ της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, ανακοίνωση η NASA στην ιστοσελίδα της.

Ο Σογιούζ εκτοξεύθηκε στις 1957 GMT (22:57 ώρα Ελλάδας της Τετάρτης) και εισήλθε σε τροχιά σε λιγότερο από εννέα λεπτά μετά την έναρξη της αποστολής. Το Σογιούζ αναμένεται να φθάσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που είναι σε τροχιά περίπου 400 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη σε έξι ώρες.

Κλείσιμο
Επικεφαλής της αποστολής είναι ο γερμανικής καταγωγής Γκέρστ που θα παραμείνει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για περίπου έξι μήνες. Από το εσωτερικό του Σογιούζ ο Γκέρστ έγραψε στο twitter «η αδρεναλίνη ανεβαίνει, αλλά είμαστε χαλαροί».

Ο Γερμανός γεωφυσικός θα κάνει περισσότερα από 100 πειράματα πριν την προγραμματισμένη επιστροφή του στη Γη στις 11 Νοεμβρίου καθώς και τουλάχιστον ένα διαστημικό περίπατο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης